Hrvatski košarkaši ipak u kvalifikacijama za Olimpijske igre?

Hrvatski košarkaši ipak u kvalifikacijama za Olimpijske igre?

Foto: Hina

IAKO je završila na devetom mjestu na posljednjem Eurobasketu, Hrvatska bi mogla zaigrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Riju.

Prema pisanju talijanskih medija domaćinstvo tri ključna turnira kvalifikacija početkom lipnja dobit će njihov Torino, Beograd i filipinski Pasay, a to bi značilo da će u kvalifikacijama nastupiti i Hrvatska.
 
Ako domaćini kvalifikacija budu dvije europske zemlje koje su ranije izborile kvalifikacije, u ovom slučaju su to Italija i Srbija, onda će se povećati kvota europskih reprezentacija u kvalifikacijama, pa bi upali Latvija i Hrvatska.
 
Tko će biti domaćin službeno će biti objavljeno 19. siječnja, a pored Torina, Beograda i Pasaya u konkurenciji su Prag, Hamburg i jedan turski grad. Ako domaćini budu Njemačka i Turska, koje nisu izborile kvalifikacije, Hrvatska bi ostala bez šanse za nastup u kvalifikacijama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Olimpijske igre ranije su uz domaćina Brazil izborili SAD kao svjetski prvak, Australija kao prvak Oceanije, prvak Afrike Nigerija, Argentina i Venezuela kao najbolje momčadi Južne Amerike, Kina kao prvak Azije, te Španjolska i Litva kao najbolji s posljednjeg Eurobasketa.
 
Potencijalni suparnici Hrvatskoj, ako bi nastupila u kvalifikacijama, uz Latviju bili bi Francuska, Srbija, Italija, Grčka, Češka, Kanada, Meksiko, Portoriko, Angola, Tunis, Senegal, Filipini, Iran, Japan i Novi Zeland.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara