Hrvatski olimpijski odbor raspisao izbore

Hrvatski olimpijski odbor raspisao izbore

Foto: Hina

SKUPŠTINA Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na sjednici održanoj u petak raspisala je izbore za mandatno razdoblje od 2016. do 2020. godine te usvojila izmjene i dopune Financijskog plana HOO-a za 2016.
 
Na izbornoj sjednici, čiji će točan datum još utvrditi Vijeće HOO-a, birat će se predsjednik, četiri dopredsjednika, jedanaest članova Vijeća te članovi Etičkog i Nadzornog odbora. Do tada, nacionalni sportski savezi, sportske zajednice u županijama i Gradu Zagrebu, udruge i ustanove članice HOO-a, Hrvatski klub olimpijaca te Komisija sportaša HOO-a izabrat će svoje predstavnike u novom sazivu Skupštine.
 
Kandidate za predsjednika HOO-a mogu istaknuti samo nacionalni sportski savezi koji su punopravni članovi HOO-a i učlanjeni u priznate međunarodne federacije olimpijskih sportova, a kandidat mora biti član Skupštine HOO-a.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skupština je, u skladu s Državnim proračunom RH i planskom stavkom za Program javnih potreba sporta državne razine, usvojila izmjene i dopune Financijskog plana HOO-a za 2016. godinu. Ukupno planirani prihodi za 2016. godinu u iznosu od 157 milijuna kuna umanjeni su za 19,7 milijuna kuna. Planirani prihodi od igara na sreću nakon višekratnog usuglašavanja s resornim ministarstvom iznose 121,6 milijuna kuna umjesto prvobitno planiranih 142,4 milijuna. Radi se ipak o znatnom povećanju sredstava u odnosu na 96 milijuna kuna koliko je bilo početno planirano u Državnom proračunu od prihoda od igara na sreću.
 
Spomenimo i to da je Vlada RH na svojoj 30. sjednici odobrila isplatu od 7.068.000 kuna na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Hrvatskom olimpijskom odboru za podmirenje preostalih troškova nastupa hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama u Riju.
 
Nakon što je dosadašnji član Vijeća sportske arbitraže Andrej Abramović izabran za suca Ustavnog suda, Skupština ga je zbog mogućeg sukoba interesa razriješila te umjesto njega imenovala Željka Pajalića, suca Vrhovnog suda.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara