Hrvatski predstavnici klase laser vode u tri kategorije

NA OTVORENOM prvenstvu Europe za klasu laser radial u četvrtak se jedrilo po jugoistočnjaku od 8 do 15 čvorova. Uoči zadnjeg dana regate hrvatski jedriličari konkuriraju za tri zlatne medalje, a najviše veseli povratak u borbu za tron juniorke Tina Mihelić iz Galeba koja je osvojila dva prva mjesta u zadnja tri jedrenja i ponovno je prva u ukupnom poretku.

U muškoj seniorskoj konkurenciji Tonko Kuzmanić i Tonči Stipanović, obojica iz jedriličarskog kluba Mornar, uoči zadnjeg dana prvenstva imaju po sedam negativnih bodova. Stipanović je u zadnjem plovu zaradio diskvalifikaciju, no taj rezultat odbacuje mu se kao najlošiji. Karlo Krpeljević je s četvrtog pao na sedmo mjesto, a Joško Lalić probio se na šestu poziciju.

U olimpijskom laser radialu za žene i dalje je uvjerljivo prva Amerikanka Paige Railey. Francuska i finska jedriličarka na drugom i trećem mjestu imaju 26, odnosno 29 bodova i njihov međusobni obračun u petak odlučiti će o novoj europskoj prvakinji. Mateja Petronijević iz pulskog Uljanika zauzela je 28. i 14. mjesto i u ukupnom poretku je 27., dok je Gea Barbić iz Vege sa 13. i 30. mjestom ukupno na 34. poziciji.

U juniorskoj konkurenciji briljira Tina Mihelić. S dva prva i jednim šestim mjestom u ukupnom poretku ponovno je zasjela na prvo mjesto ispred francuske jedriličarke. Odlična je bila i druga naša juniorka Renata Petani iz zadarskog Uskoka, koja je zauzela osmo i drugo mjesto.

U muškoj juniorskoj konkurenciji Zagrepčanin Ivan Taritaš jedrio je konzervativno, no i dalje je uvjerljivo prvi i gotovo je siguran osvajač zlatne medalje.

U petak je zadnji dan Europskog prvenstva, na rasporedu su po programu završne dvije regate, a zadnje vrijeme za start je 14 sati. Svečano proglašenje pobjednika biti će u jedriličarskom klubu Mornar u 18 sati.

REZULTATI

Seniorke:
1. P. Railey (SAD) 12 negativnih bodova
2. S. Steyaert (FRA) 26
3. S. Multala (FIN) 29...
27. M. Petronijević (HRV) 104...
34. G. Barbić (HRV) 140..
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seniori:
1. T. Kuzmanić (HRV) 7
2. T. Stipanović (HRV) 7
3. T. Žbankov (RUS) 14...
6. J. Lalić (HRV) 40
7. K. Krpeljević (HRV) 42
9. M. Matić (HRV) 45...

Juniorke:
1. T. Mihelić (HRV) 16
2. V. Le Bouteiller (FRA) 23
3. M. Bouwmeester (NIZ) 25...
11. R. Petani (HRV) 59...

Juniori:
1. I. Taritaš (HRV) 25
2. I. Lisovenko (RUS) 42
3. J. Beatty (VB) 43
4. L. Mratović (HRV) 45...
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara