Hrvatsko veleposlanstvo u Grčkoj uložilo prosvjed zbog napada na navijače u Ateni

Hrvatsko veleposlanstvo u Grčkoj uložilo prosvjed zbog napada na navijače u Ateni

Foto: Nikola Vilić / Cropix

VELEPOSLANICA Republike Hrvatske u Grčkoj Vesna Cvjetković uložila je danas prosvjed grčkom Ministarstvu vanjskih poslova povodom napada na hrvatske navijače tijekom utakmice Grčke i Hrvatske, koja se u petak igrala u Pireju.

Veleposlanica Cvjetković izvijestila je predstavnike grčkog Ministarstva vanjskih poslova o svim događajima i incidentima koje je osobno vidjela tijekom održavanja utakmice, istaknuvši kako policija i službe sigurnosti nisu poduzele odgovarajuće mjere kako bi se spriječili i zaustavili napadi na hrvatske navijače. Također je istaknula kako je već nakon prvog incidenta o svemu odmah izvijestila šefa osiguranja na stadionu u Pireju kao i šefa kabineta grčkog Ministarstva unutarnjih poslova, istaknuvši, međutim, kako izgrednici nisu bili uhićeni, niti su daljnje provokacije bile spriječene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstavnici grčkog Ministarstva vanjskih poslova izrazili su žaljenje zbog nastalog incidenta te se suglasili kako je došlo do propusta od strane osiguranja i poručili kako će o svemu dodatno izvijestiti ministre unutarnjih i vanjskih poslova te kulture i sporta. Također će biti zatraženi rezultati istrage koja je u tijeku, a na tragu je propusta policijskih službi zaduženih za osiguranje tijekom održavanja utakmice.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Grčkoj bilo je čitavo vrijeme angažirano tijekom pripreme dolaska kao i boravka hrvatskih navijača u Helenskoj Republici. U tom smislu Veleposlanstvo je bilo u stalnom kontaktu s predstavnicima udruge navijača Uvijek vjerni, Hrvatskog nogometnog  saveza i grčkih nadležnih službi. Također, Veleposlanstvo je od 7. do 9. listopada organiziralo 24-satno dežurstvo za pružanje potrebne konzularne pomoći hrvatskim državljanima.

Nakon održavanja utakmice, veleposlanica Cvjetković posjetila je u subotu, 8. listopada, u bolnici ozlijeđenog hrvatskog navijača, a Veleposlanstvo je također tijekom dežurstva izdalo putne listove trojici hrvatskih državljana koji su grčkoj policiji prijavili krađu isprava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara