Hrvoje Maleš novi predsjednik Hajduka!

Hrvoje Maleš novi predsjednik Hajduka!

Foto: Jakov Prkić / Cropix

NADZORNI odbor Hajduka danas je izglasao novu klupsku Upravu. Novi predsjednik Bijelih je Hrvoje Maleš, a članovi Uprave su Milo Nižetić i Pavle Ciccarelli. Nakon odustajanja glavnog kandidata Vjekoslava Hrabara i četverosatnog zasjedanja, Nadzorni odbor odlučio je kako će Maleš preuzeti glavnu upravnu funkciju, dok će na njegovo zamišljeno mjesto uskočiti Pavle Ciccarelli. Kao što je bilo i predloženo, član Uprave za struku bit će Milo Nižetić.

Sve odluke donesene su jednoglasno."Prijedlozi Povjerenstva bili su da se prihvate dva člana uprave Hrvoje Maleš i Milo Nižetić. Mi smo te prijedloge prihvatili, a analizirajući trenutačnu situaciju u klubu došli smo do zajedničkog zaključka im treba priključiti i Pavla Cicarellija", rekao je Sapunar na press konferenciji. Nova Uprava bi trebala biti predstavljena u četvrtak, a s radom bi trebala početi 2. svibnja.

"Potpisali smo ugovore na tri godine. Nadamo se da će oni znanjem i energijom pridonijeti boljitku našeg kluba", dodao je Sapunar.

32-godišnji Hrvoje Maleš, magistar je znanosti i voditelj splitske ispostave Banco Popolare Croatia. Maleš je posljednjih dana isticao kako su osnovne značajke njegova plana “samostalnost u radu i transparentnost”. Uz nekoliko marketinških ciljeva putem kojih želi postići financijsku stabilnost kluba, prioritet mu je omladinska škola. Mišljenja je kako se mora stvoriti baza mlađih generacija koji će nositi klub duži niz godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nudim viziju i program s konkretnim strateškim ciljevima, apsolutno sam neovisan i sve ovo od srca radim. Ostavio bih karijeru i pješke bih došao na Poljud. Želim da klubom vlada red, rad, i kontrola, no i da se ne robuje prošlosti. Može se od Hajduka napraviti opet veliki klub, ali moramo ponovno početi od osnovnih stvari. Treba je što prije pripremiti za iduću sezonu, angažirati kvalitetne akvizicije, selektirati aktualni igrački kadar, smanjiti broj igrača pod ugovorom, stvoriti jezgru sastavljenu od mladih domaćih igrača koji će biti plaćeni na principima premija. Maksimalna plaća bila bi sto tisuća eura godišnje", govorio je Maleš.

"Prvu bi momčad pak trebalo ustrojiti po uzoru na Borussiju iz Dortmunda, Mainz ili Blackpool, koje su uglavnom sastavljene od mladih talentiranih igrača koji primanjima ne opterećuju previše klub, a mogu mu mnogo donijeti kasnijim transferima. S trenerom se treba sklopiti trogodišnji ugovor i prije svega napraviti kvalitetna selekcija igračkog kadra. Moramo stvoriti bazu da se ipak ide na titulu već u idućoj sezoni", dodaje.

"Želio bih da Hajduk otvori i svoj muzej, ali i da klub ima svoju kliniku po uzoru na Bayern ili Barcelonu, koja bi bila najpoznatiji sportski medicinski centar u ovom području. Ako Bayern godišnje od svoje klinike zaradi 1,5 milijuna eura zašto i Hajduk ne bi profitirao od svoje. Zašto ne bismo komercijalizirali ime stadiona za recimo pola milijuna eura godišnje? Neka se Poljud kada već nije dobio ime po Luki Kaliterni zove po nekoj banci i zaradimo nešto od toga. Klub mora imati vlastitu menadžersku agenciju koja će pokrivati sve igrače od prve momčadi, do juniora i kadeta", za kraj će.

Cicareli već radio u Hajduku, Nižetić nekada branio boje Bijelih

Pavle Cicareli radio je kao direktor marketinga Hajduka u vrijeme predsjednika Mate Peroša, ali njegovi projekti nisu zanimali sljedećeg predsjednika Joška Svagušu pa je Cicarelli napustio klub. Prije dolaska na Poljud radio je u marketingu ORCO grupe, Karlovačkoj i Ožujskoj pivovari. Rođen je u Splitu, a roditelji su mu iz Pučišća na otoku Braču. Ljevoruki bivši profesionalni igrač splitskog Jadrana (1987 - 1991) igranjem vaterpola dobio je priliku da u Americi završi prestižni Golden Gate University u San Franciscu na kojem je 2000. godine i magistrirao iz područja poslovnog upravljanja. 

Cicarelli je prije dvije godine napravio projekt prema kojemu je bogatim domaćim i stranim tvrtkama u Hrvatskoj ponudio suradnju s Hajdukom uz mogućnost promjene imena stadiona, ali na način da se ime sponzora kombinira s npr. Poljudom ili možda čak imenom Luke Kaliterne. Mladi menadžer računao je da bi to klubu donijelo više od 7 milijuna kuna godišnje samo od jednog takvog ugovora. "Infrastruktura je u sportu jedan od najvažnijih segmenata. Poljud treba osuvremeniti tako da prati potrebu gledatelja. Nije isto doći na stadion koji ima razrušene ili nepostojeće zahode, ili na stadion koji je uređen, s liftovima i svim ostalim suvremenim sadržajima. Trend u svijetu je da klubovi zarađuju na promjeni imena stadiona, treba i to napraviti", riječi su Ciccarellija.

Milo Nižetić je diplomirani ekonomist, a bivši je vratar Hajduka i Splita. Nakon igračke karijere kao trener je vodio nekoliko hrvatskih nogometnih klubova, dok je posljednje vrijeme proveo na klupi drugoligaša Junaka iz Sinja. "Zadovoljavam svim kriterijima, želim biti odgovoran prema samom sebi. Sposoban sam da svojim znanjem i iskustvom pomognem Hajduku da bude i bolji i čvršći, jedno riječju stabilniji", rekao je Nižetić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara