HTV još uvijek vijeća o prijenosu sezone Formule 1!

HTV još uvijek vijeća o prijenosu sezone Formule 1!

Tekst: D.R.
Foto: AFP

NOVI gazda, novi vozači, nova staza u Južnoj Koreji, poneko novo pravilo i - Michael Schumacher, to su neke novosti koje čekaju ljubitelje Formule 1 u sezoni 2010. koja 14. ožujka starta u Bahreinu, na jednoj od najmodernijih svjetskih staza. Očekivali smo da će gledatelji HTV-a djelić oktanskog šušura moći vidjeti i preko malih ekrana, u već uigranoj režiji Ivice Blažička i Nevena Novaka. No, prema informacijama koje stižu s Prisavlja, sezona F1 upitna je u programskoj shemi HTV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je neuklapanje u programski okvir jedan od razloga što se šest dana uoči početka sezone pri ravnateljstvu državne dalekovidnice razgovara hoće li iskoristiti već kupljena prava i prenositi utrke. HTV je još lani osigurao prava prijenosa za utrke F1, i to za iduće tri sezone, što je prije mjesec dana potvrdio i urednik Sportskog programa HTV-a Bruno Kovačević.

"Jako sam ponosan kako smo ispregovarali i uspjeli smanjiti cijenu u razgovoru s ljudima vlasnika F1 Bernija Ecclestonea. On je imao stav kako je svjestan da je recesija i da se slaže s tim da se spusti cijena F1 kada su ovakva vremena, što je vrlo mudro. Cijena F1 za nas je zato pala za oko 70 posto", kazao je tada Kovačević, potvrdivši da su se na HTV-u koplja lomila zbog gledanosti od 7-8 posto.

Prije nego što je otputovao na Olimpijske igre u Vancouver, od Ivice Blažička, preko kojeg je HTV i uspio ishoditi popust za prava prijenosa, moglo se čuti da njegovi poslodavci nemaju sluha za F1, pa je jasno da je probleme s uklapanjem u program itekako očekivao. Na HTV-u još uvijek ne nude službene informacije po pitanju prijenosa sezone F1. Treba naglasiti da će javna dalekovidnica u slučaju neemitiranja već kupljenih prava plaćati ugovorom određene penale. Nisu poznate točne cifre, no svakako se ne radi o malim brojkama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara