I Englezi i Bjelorusi najavljuju da idu po sva tri boda

I Englezi i Bjelorusi najavljuju da idu po sva tri boda

"NOGOMET u Bjelorusiji cvijeta", poručuje Bernd Strange, čovjek koji je revitalizirao bjelorusku reprezentaciju. Strange je, nakon preuzimanja izborničke pozicije, počeo forsirati mlade igrače što se isprva nije pokazalo kao dobitna formula, ali uskoro su krenuli i rezultati. U finišu kvalifikacija za Euro tukli su Nizozemsku, odigrali prijateljske remije s Njemačkom i Argentinom, a u aktualnom kvalifikacijskom ciklusu dobro su namučili Ukrajince i zaslužili barem bod, a prema mišljenju mnogih i pobjedu. Sve to Strangeu daje razloga za optimizam uoči dolaska Engleske u Minsk.

"Nekad smo na stadionima imali od dvije do tri tisuće navijača. Ali nakon što smo počeli dobro igrati protiv ekipa kao što su Nizozemska ili Njemačka, navijači su počeli dolaziti na utakmice. Sad nam dolaze Englezi i jasno da će biti teško. Mi smo samo mala Bjelorusija i bila bi europska senzacija da izvučemo bod. Ali svojim igračima neću reći da igraju na remi, reći ću im da moraju biti optimistični i tražiti pobjedu", najavio je Strange.

Capello: Nikad ne govorim da bih bio zadovoljan bodom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fabio Capello ni najmanje ne dvoji, njega u Minsku zanima samo pobjeda. Engleski izbornik odlučan je da će savršeni skor održati i u Minsku jer zna da ima igrače koji su nedodirljivi kad igraju u pravoj formi. Čak i bez Johna Terryja i Ashleyja Colea koje će vjerojatno zamijeniti Matthew Upson i Wayne Bridge. "Igrači koji ih budu mijenjali sutra će dobro igrati", optimistično će Capello iako nije želio otkriti koji će to igrači točno biti.

"Ova je utakmica za igrače vrlo bitna jer nakon nje dolazi šest mjeseci pauze. Odigrali smo jednu jaku utakmicu, gostovanje kod Hrvatske, koja je bila jako bitna za podizanje samopouzdanja. Ovo je druga jaka utakmica. Uvijek razmišljam samo o pobjedi, igračima nikad ne govorim da ćemo se zadovoljiti bodom. Kad izađete na teren, morate igrati na pobjedu, to jedino ima smisla. Bjelorusija je opasna ekipa i siguran sam da će utakmica biti čvrsta", rekao je Capello, te i sam podsjetio na bjeloruske okršaje s Nizozemskom i Njemačkom.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara