I Klinsmann želi biti engleski izbornik!

JEDNA od najvećih igračkih, ali i trenerskih legendi njemačkog nogometa, Juergen Klinsmann, signalizirao je zainteresiranost za vruću klupu engleske reprezentacije, ali uz uvjet da sam odabere svoje suradnike u reprezentaciji.

Klinsmann je odveo Njemačku do trećeg mjesta na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu i dok su se neki treneri koji su povezivani sa Gordim albionom već odlučili distancirati od te pozicije, Nijemac je svojoj izjavom učinio baš suprotno.

"Kad me se povezuje s poslom engleskog izbornika, moram priznati da mi to ne smeta, ali neki uvjeti bi se morali poštovati", zaintrigirao je javnost Klinsmann.

Legendarni njemački napadač već je bio u sličnoj situaciji, kada je posrnulu Njemačku preuzeo 2004. godine i instaliravši novi, napadački stil sa mladim igračima u kadru, uspio je preokrenuti stvari i postići veliki uspjeh.

Čelnik engleskog nogometnog saveza, Brian Barwick, priznao je da postoji mogućnost da se na pravog kandidata koji će preuzeti nacionalnu vrstu mora pričekati čak i poslije Eura, a najveća njemačka trenerska legenda Franz Bechenbauer već je Klinsmanna opisao kao idealnog za ovaj posao.

Osim Klinsmanna, kao najspominjanija imena na mjestu nasljednika McCLarena, su ona Portugalca Josea Mourinha, Talijana Fabija Capella te menadžera Portsmoutha Harryja Redknappa.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara