IAAF i dalje ne zna što sa Semenyom: Je li muško ili tek muškobanjasta?

IAAF i dalje ne zna što sa Semenyom: Je li muško ili tek muškobanjasta?

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

BUDUĆNOST južnoafričke atletičarke Caster Semenye i dalje je pod upitnikom nakon što je Međunarodna atletska federacija (IAAF) u četvrtak objavila kako zasad nema napretka oko njezina slučaja.

Radi se, podsjećamo, o 19-godišnjoj 800-metrašici koja je senzacionalno osvojila zlato na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Berlinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
IAAF je, međutim, već uoči finalne utrke zatražio da se Semenya podvrgne testitranju spola zbog naglog napretka rezultata i muškobanjastog izgleda. Rezultati testova trebali su biti objavljeni u studenome, no i četiri mjeseca kasnije iz IAAF-a nema nikakvih vijesti.

Ne čudi stoga da je ovaj slučaj bio jedna od najzanimljivijih tema na konferenciji za novinare dan uoči početka Svjetskog dvoranskog prvenstva u Dohi. Predstavnici krovnog tijela svjetske atletike, međutim, nisu željeli ništa komentirati jer tvrde da slučaj još nije zaključen.

"IAAF i predstavnici Caster Semenye još uvijek raspravljaju o pitanju koje se odnosi na njezino daljnje sudjelovanje u atletici. Zbog toga do daljnjega nećemo komentirati ovaj slučaj", kazao je glasnogovornik IAAF-a Nick Davies.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara