Igrači TAU Ceramice ne žele odlazak Spahije

ŠPANJOLSKI tisak se raspisao o mogućem odlasku Nevena Spahije s dužnosti trenera španjolskog prvaka TAU Ceramice, na kojem inzistira predsjednik kluba.

Hrvatski trener je ove sezone napravio sjajan posao u Vitoriji, te je vodio svoje košarkaše do drugog naslova prvaka u povijesti ovog kluba, a uz to je TAU Ceramica igrala Final Four Eurolige, te je bila najveća prijetnja budućem prvaku Europe, moskovskom CSKA-u.

No, između predsjednika kluba Joseana Querejete i Nevena Spahije traje neslaganje cijelu sezonu, pa je tako Querejete već tijekom sezone želio smjeniti Spahiju. To se nije dogodilo, a na kraju se ispostavilo za klub kako je i bolje da se nije dogodilo. Španjolski tisak piše o bizarnosti odluke, te je komparira s ostavkom koju je dobio španjolski izbornik Pepu Hernandez nakon što je Španjolska postala svjetski košarkaški prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači TAU Ceramice su na kraju sezone pokazali svoj stav. Nosili su trenera na rukama izvikujući "Neven, Neven...", a među njima su bili i američki košarkaši (McDonald i Mickeal) koji su tijekom sezone imali verbalne sukobe sa Spahijom.

Predsjednik kluba je Spahiji spočitavao kako ima mekanu ruku i kako nema autoritet u svlačionici. Problem je nastao i oko suspendiranja McDonalda, oko Jasaitisa koji je u klub došao sa Spahijom  i oko mnogo toga, a predsjednik Querejeta je očito teško prihvatio i što su na kraju sezone, u kojoj su postali prvaci, igrači pokazali oduševljenje Spahijom.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara