Igre mladih: Tin Široki osmi u slalomu

HRVATSKI sportaši uspješno su odradili prvi dan 11. zimskih igara mladeži Alpe Jadran u austrijskom Villachu, na kojima sudjeluje 1800 mladih sportaša iz Švicarske, Njemačke, Italije, Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

U alpskom skijanju nastupila su trojica naših skijaša u slalomu, a na stazi u Gerlitzenu najbolji je bio Tin Široki, koji je s rezultatom 1:36.25 minuta zauzeo osmo mjesto. Danko Marinelli je na kraju zauzeo 11., a Ivan Olivari 13. mjesto u konkurenciji 59 skijaša. To su sve očekivani rezultati za naše alpince, koji disciplinu slalom i nisu previše trenirali, a sutra ih očekuje nastup u veleslalomu, na kojima se očekuju puno bolji rezultati.

Nastupili su i naši predstavnici u skijaškom trčanju, djevojke na stazi šest kilometara, a mladići su trčali na stazi osam kilometara. Izvanredan rezultat postigla je 15-godišnja Delničanka Ana-Marija Brajdić, koja je s vremenom 22:13 minuta zauzela izvanredno 12. mjesto, zaostala je samo dvadesetak sekundi za trećeplasiranom, tri godine starijom djevojkom. Marina Kovačec je bila 29. (23:27), Nikolina Kufner je bila 34. (24:10), a Maja Vuk 35. (24:26).
zimskaMalo lošije rezultate postigli su mladići, pa je Andrija Mamuzić bio 29. s vremenom 27:57 minuta, Mario Naglić je zauzeo 33. mjesto (29:11), a Andrej Burić 37. (39:14), dok je Andro Brozinić dikvalificiran.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od naših predstavnika u skijaškom trčanju nisu se ni mogli očekivati bolji rezultati, jer su svi odreda dvije-tri godine mlađi od konkurencije.

Hvatski hokejaši startali su s dva poraza u A skupini hokejaškog turnira u Klagenfurtu, izgubivši 9:1, od vršnjaka iz talijanske regije Trentino, dok su ih hokejaši iz Štajerske porazili sa 5:1.

Naše hokejaše sutra očekuju dvoboj s iz švicarskoga kantona Ticino i Slovenijom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara