Iko Buljan: Austrijance će srušiti netko iz drugog plana

IVAN BULJAN, sportski direktor Hajduka, pozorno prati događanja na Euru i nastupe hrvatske nogometne reprezentacije. Buljan je za reprezentaciju bivše države zabilježio 36 nastupa te jako dobro zna stanje u današnjoj izabranoj vrsti. U razgovoru za Index, 57-godišnji sportski direktor je rekao da je jako optimističan te da misli da će Hrvatska proći barem u četvrtfinale.

Prva utakmica na Euru je pred vratima. Kako Vam se čine Austrijanci i što možemo očekivati od utakmice?

"Mislim da smo favoriti u utakmici s Austrijom i ako bude sve u redu trebali bismo slaviti. Siguran sam da ćemo dobro otvoriti prvenstvo i pobjedom napraviti korak prema četvrtfinalu. Austrijanci su domaćini i jako su motivirani prikazati dobru igru pred vlastitom publikom no mi smo kvalitetnija ekipa i to ćemo pokazati."

Brinu li Vas lošije igre u pripremnim utakmicama i ne tako dobra forma napadača?

"Nema veze što smo pripremne utakmice odigrali nešto lošije. Gledajte, to su ipak prijateljske utakmice, noge su teške, a igrači nisu sto posto motivirani kao na Euru. Činjenica da naši napadači nisu zabili gol od utakmice s Englezima na Wembleyu nije toliko važna, zabit će netko iz drugog plana. Uostalom, i napad mora jedanput proigrati, a to bi se moglo dogoditi upravo na ovoj utakmici."

Prema mnogim razmišljanjima, odlučujuća utakmica u skupini bit će okršaj s Poljacima. Dijelite li takvo mišljenje i kakvu utakmicu očekujete?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poljaci nisu tako bezazleni, a prema mojim informacijama, Nijemci bi se zadovoljili bodom protiv Poljaka. Iako je uvijek sve moguće, mislim da se možemo nositi s njima i upisati upisati tri boda. Isto tako, možemo slaviti i protiv Nijemaca."

Dokle Hrvatska može dogurati na Euru?

"Siguran sam da ćemo ući u drugi krug odnosno četvrtfinale, a možda i dalje. U grupi s kojom se križamo, jučer smo gledali pobjede vrlo jakog Portugala, a Češka je slavila zahvaljujući sreći, nisu bili toliko dobri. Dakle, uz malo sreće, možemo i dalje od četvrtfinala."

Tko po Vama može otići do kraja na Europskom prvenstvu?

"Na Talijane uvijek treba računati da mogu otići do kraja. Osim toga, tu su i Nijemci te Portugalci koji su prošlo Europsko prvenstvo igrali pred svojom publikom i izgubili u finalu. Na ovakvim turnirima, obično iznenadi neka momčad koja nije toliki favoriti, a mislim da ćemo ovaj put to biti mi."

M.Pa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara