Ime kojega sportaša će se ove godine naći na Hrvatskoj ulici slavnih?

KOMISIJA za nominacije zvijezda (koja broji ukupno trinaest članova te nominira osobe u kategorijama Sport, Kultura i umjetnost te Znanost) objavila je u srijedu nominacije za zvijezde sporta, a čija će se imena u 2007. godini naći na opatijskoj ulici slavnih.

Nominirano je deset sportaša, od toga polovica živućih, a polovica onih čije će se ime na Hrvatskoj ulici slavnih naći posthumno. Od živućih sportaša nominirani su nogometaš Davor Šuker, stolnotenisač Dragutin Šurbek, plivačica Đurđica Bjedov, rukometaš Ivano Balić i boksač Mate Parlov.

Zanimljivo je to da nominirani Ivano Balić, prema dosadašnjim glasovima Indexovih posjetitelja, trenutno zauzima prvo mjesto na ljestvici najpopularnijih sportaša.

U kategoriji Sport posthumno našli su se stolnotenisač Antun Stipančić, nogometaš Branko Zebec, tenisač Josip Palada, nogometaš Bernard Vukas te stolnotenisač Žarko Dolinar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim objave nominacija, autor projekta "Hrvatska ulica slavnih" Danijel Koletić predstavio je i tri nova člana komisije za nominacije, a to su skladatelj Joško Banov, fotograf Damir Fabijanić i direktor Ustanove festivala Opatija Bojan Šober (na fotografiji).

Svečano otkrivanje dviju novih zvijezda laureatima u kategoriji Sport predviđeno je za, kako je rečeno na konferenciji, kraj mjeseca ožujka.

Foto i tekst:B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara