Interova prevara: Novi skandal talijanskog nogometa

MASSIMO MORATTI, predsjednik Intera, optužen je kako je 2003 "frizirao" klupske račune. Bez tih manipulacija neroazzuri se uopće ne bi mogli natjecati u sezoni 2004/2005.

Moratti je transfere koje je klub realizirao tijekom 2003 prikazao nešto većim nego što jesu. Tim "napuhavanjem" cifri je počinio kazneno djelo lažiranja računa.

Državni tužitelj Carlo Nocerino, koji vodi ovaj slučaj, tvrdi da se Inter bez ove prevare ne bi uopće mogao natjecati u sezoni 2004/2005 jer ne bi imao financijska jamstva koja zahtjeva COVISOC, komisija zadužena za praćenje ispravnosti poslovanja.

Ova ozbiljna optužba bi mogla bitno narušiti Interov imidž nakon što je Moratti tijekom trajanja slučaja "Calciopoli", u kojem su osramoćeni Juventus i Milan, cijelo vrijeme isticao Inter kao klub koji je uvijek poslovao i natjecao se čisto i koristeći svaku priliku da se distancira od dvojca konkurenta koji su prilično "mutili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moratti se nimalo ne uzbuđuje i tvrdi da klub nije uradio ništa ilegalno i da će to dokazati pred istražnom porotom. "Opušten sam i sve ćemo dokazati. Nisam uzbuđen da se ovo dogodilo, očekivao sam to. Mislim da je sve preuveličano, a mi ćemo surađivati sa sudom"

Interov trener Roberto Mancini također ističe kako nije zabrinut zbog optužbi za prevaru, a to su pokazali i igrači pobjedom 2:0 nad Empolijem kojom su se plasirali u polufinale talijanskog kupa.

"Probleme za nas vidim samo na terenu u srijedama i nedjeljama koje su pred nama", komentirao je Mancini

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara