Irci osvajaju Manchester United

DVA IRSKA tajkuna u posjedu su 10,37 posto dionica Manchester Uniteda, najbogatijeg kluba u svijetu. U zadnje je vrijeme, naime, kompanija Cubic Expressionm koju kontroliraju John Magnier i JP McManus sustavno kupovala dionice kluba s Old Trafforda i sada ih ima u ukupnoj vrijednosti od 26,9 milijuna funta.

Na taj su način ta dva irska tajkuna za koje se zna da su bliski prijatelji Unitedovog menadžera Alexa Fergusona postali najveći dioničari kluba, potisnuvši na drugu poziciju tv kompaniju BSkyB koja je u vlasništvu medijskog mogula Ruperta Murdocha i koja ima 9,9 posto dionica Manchester Uniteda

Treći na ovoj ´rang-listi´ je Škot Harry Dobson, rudarski poduzetnik, koji je za oko 20 milijuna funta kupio paket dionica koje je do sada posjedovao Martin Edwards, predsjednik Izvršnog odbora Manchester Uniteda. Dobson trenutačno kontrolira 6,7 posto klupskih dionica.

Američki milijarder i sportski biznismen Malcolm Glazer, u čijem je vlasništvu momčad ovogodišnjeg pobjednika Super Bowla, Tampa Bay Buccaneers, također je investirao u kupnju dionica Manchester Uniteda, kojih sada ima 2,9 posto, a na petoj poziciji sa 2,5 posto dionica kluba je John de Mol, pionir uživo snimanog tv reality showa Big Brother.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara