Ivan Klasnić: Gol protiv Poljske posvećujem supruzi i kćerki

IVAN KLASNIĆ, 28-godišnji hrvatski reprezentativac jedini je igrač na Euru koji napada s presađenim bubregom, a klagenfurtskim zelenim terenom "trčao je k'o lud" samo petnaest mjeseci nakon druge transplantacije. Nakon što je zabio gol protiv Poljske, Klasnića nazivaju nogometnim čudom, a on je svoj najsretniji trenutak u karijeri podijelio sa suigračima i trenerom Slavenom Bilićem, kojeg je nakon utakmice snažno zagrlio, dok je gol posvetio supruzi Patriciji, roditeljima i 18-mjesečnoj kći Fabienne-Coleen.

"Sretan sam što sam bio dio ove momčadi, ali sam ljut što nisam iskoristio i dvije prigode koje su prethodile golu. Ali gol je gol, i posvećujem ga cijeloj svojoj obitelji", za Gloriju je rekao Ivan Klasnić, uz kojega je u mislima za vrijeme utakmice bila njegova supruga Patricija, Njemica s kojom se Ivan oženio u prosincu prije pet godina. Patricija je Klasnićev nastup na Euru pratila na televiziji u društvu s kćerkom u njihovom stanu u Bremenu, dok je Ivanov pet godina stariji brat Josip navijao u svom domu u Hamburgu. "Zna Ivan što radi. To je fenomenalno. Dobio je šansu i iskoristio je savršeno. I čini se moćniji nego prije transplantacije", rekao je Josip.

Pun suosjećanja za Ivana Klasnića, bivši svjetski prvak u full contactu, Mladen Šteko, je rekao: "Meni je jako dobro poznato kroz što je sve taj mladić prolazio. Naime, mom je ocu dvaput presađen bubreg, i znam što to znači. A i kao sportaš znam koliko je truda i hrabrosti morao uložiti da bi se nastavio baviti onim što najviše voli. Nije bubreg puknuti mišić ili puknuta akrada, koja će zacijeliti za koji tjedan". Iako je govorio da je potpuno spreman i da mu je to najveći san, Slaven Bilić je Ivana pokušao maksimalno zaštititi, ponajprije od njega samoga i silne želje da sagori na terenu ako treba. "Ma kako cijela momčad dobro igrala, pogotke ipak zabija pojedinac. Za to morate imati Killera", nakon utakmice i zabijenog gola o Ivanu je rekao izbornik Bilić aludirajući time na nadimak srčanog napadača.

"S pelenama se još borimo"

"Transplantaciju i probleme oko svega je moja Patricija sve herojski podnijela. Presretan sam što je imam i često pomislim kako na njezinom mjestu ja to sve ne bih izdržao. Kad sam obolio, ostavila je svoj posao vizažistice i posvetila se samo meni i našoj kćeri. Sad u slobodno vrijeme volontira na odjelu za palijativnu skrb djece u bremenskom Domu zdravlja. Iako je po struci medicinska sestra, divim joj se što je uza sve što je prolazila kod kuće, imala snage pomagati malim bolesnicima kojima nema spasa", ponosno je naglasio Klasnić, kojega u životu najviše usrećuje činjenica što je bio jedini nogometaš koji je bio uz svoje dijete od prvog dana te je gledao u svakom trenutku kako napreduje i raste. "S pelenama se još borimo, ali je zato prohodala s devet mjeseci pa sad trči po stanu kao Brzi Gonzales. Iako ima samo godinu i pol, mota svog tatu oko malog prsta i dobro zna kako na mene djeluju njezine suzice", raznježio se "ubojica" Killer, koji će se ovog ljeta zajedno s obitelji uputiti na odmor u Bašku Vodu gdje njegovi roditelji imaju kuću, nakon čega planiraju posjetiti Patricijine roditelje u Međugorju.

L.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara