Ivana Brkljačić Peking napušta u suzama

Ivana Brkljačić Peking napušta u suzama

BRKLJAČIĆ je ostvarila ukupno 16. najbolji rezultat kvalifikacija i bacanju kladiva s bačenih 68.38 metara, što nije bilo dovoljno za finale.

Naime u finale je vodio hitac preko 71.50 metara, ili 12 najboljih rezultata. Za dvanaestoplasiranom Grkinjom Stiliani Papadopoulou Brkljačić je “ostala kratka” za 98 centimetara.

Nastup u finalu nije uspjela izboriti ni druga hrvatska predstavnica, Sanja Gavrilović, čiji je najdalji hitac od 60.55 metara bio dovoljan za 45. mjesto kvalifikacija.

Brkljačić je u prvoj seriji bacila 66.54 metara, u drugoj je prestupila, dok je u trećoj ostvarila svoj najdalji hitac od 68.38 metara. Gavrilović je pak u prvoj seriji bacila 60.55 metara, u drugoj 60.37, a u trećoj 60.36.

"Po glavi mi se počelo motati: pa neću valjda opet ispasti u kvalifikacijama"

"Prvi hitac je ručkom pogodio zaštitnu ogradu, što mi je odnijelo minimalno tri metra. Drugi je završio u 'kavezu' i stvarno je bio fenomenalan da nije bilo pogreške u izbačaju, a u trećem sam išla na sigurno jer već sam počela razmišljati "Pa neću valjda opet ispasti u kvalifikacijama", no, ne želim tražiti nikakva opravdanja. Ovo je bio moj san koji je ovisio o ova tri hica, ali što je - tu je. Znam da sam dala sve od sebe i da je sve bilo samo pitanje rada  i žrtve, malo tko bi bio bolji… Međutim, očito nije tako. Sada mi ostaje jedino sama sebi dokazati da je u meni ostalo barem malo sportskog srca. Idem izgurati sezonu do kraja, dati sve od sebe i ne odustati", zaključila je Ivana Brkljačić koja ipak nije mogla suspregnuti suze nakon što joj je izmakao očekivani nastup u finalu.

"Bacala sam ove sezone sjajno, a onda mi se dogodilo ovo", kroz suze je govorila Brkljačić, koja je i na proteklim Olimpijskim igrama u Ateni natjecanje okončala u kvalifikacijama sa 17 centimetara kraćim hicem nego što je bio pekinški: 2004 je kladivo bacila 68.21.


OI, kladivo, žene, kvalifikacije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Yipsi Moreno (Kub) 73.92

2. Wenxiu Zhang (Kin) 73.36

3. Martina Hrasnova (Slo) 72.87

...

16. Ivana Brkljačić (Hrv) 68.38

45. Sanja Gavrilović (Hrv) 60.55

A.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara