Ivanišević: Nema prijateljstva sa Slovacima u finalu Davis Cupa

HRVATSKI tenisači uživaju u (zasluženom!) kraljevskom tretmanu u Bratislavi. Njihove press konferencije prava su meka za slovačke novinare, a iako je prvi hrvatski reket bez sumnje Ivan Ljubičić, novinarima je daleko najzanimljiviji veliki Goran Ivanišević.

Tako je u srijedu naša Davis Cup reprezentacija održala press konferenciju pred mnoštvom novinara, a jedno od pitanje slovačkih novinara upućenih Ivaniševiću glasilo je: "Doživljavate li slovačke tenisače kao prijatelje?"

Iako je općepoznat Goranov dobrohotni i nimalo bahati odnos prema svima oko sebe, Zec nije nimalo dvojio oko odgovora: "Nema prijatelja u finalu Davis Cupa."

No, Ivanišević je odmah potom ipak udovoljio slovačkim novinarima riječima: "Dobro je za tenis da dvije male i međusobno bliske zemlje igraju u finalu Davis Cupa."

Hrvatski izbornik Nikola Pilić, koji je kao izbornik Njemačke dosad čak tri puta osvajao Davis Cup,  priznao je da je finale s Hrvatskom ipak nešto posebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Emocionalno govoreći, ovo je puno jače od vremena kad sam vodio Njemačku. Sad sjedim na klupi zemlje u kojoj sam rođen." - kazao je Pilić.

Dobar dio press konferencije bio je posvećen podlozi u bratislavskoj areni. Većina tenisača koja je gostovala u Bratislavi ustvrdila je da je podloga izuzetno brza, ali naši tenisači vrlo su zadovoljni podlogom.

"Mislim da je podloga umjereno brza, ali najveća razlika je u loptama. U početku su vrlo brze, ali kako igraš lopte se vrlo brzo troše. Mislim da je odabir podloge pošten." - kazao je Mario Ančić.

Potom su Slovaci posvetili svoju pažnju našem najboljem tenisaču, koji ih je zadovoljno izvijestio da je u potpunosti spreman za povijesno finale.

"Imao sam tri do četiri dana odmora od Šangaja, tada sam polako počeo s treninzima, a zadnjih pet dana treniram punom snagom. Osjećam se jako, jako dobro." - poručio je Ljubičić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara