Ivanković: Rakitić nije realna opcija

IZGUBI li kojim slučajem Hajduk od Slaven Belupa, a Međimurje poklekne u Maksimiru, Modri bi već sutra mogli proslaviti naslov prvaka.

"Za mene bio to bio najljepši dan, ali o tome ne razmišljamo. Čak i ako teoretski osiguramo naslov, naš će pristup do kraja sezone ostati isti kao i dosad." - ističe trener Branko Ivanković, koji više ne brine zbog ozljeda reprezentativaca Modrića, Ćorluke i Eduarda. Izvan stroja jedino je Davor Vugrinec, ali se liječnici nadaju i njegovom skorom oporavku.

"Izuzetno me veseli što reprezentativni trojac pokazuje ogromnu želju za igrom, raditi s takvim nogometašima pravi je užitak. Međimurje? Kad kažem da ih ne smijemo nimalo podcijeniti, to nije iz kurtoazije. Nema sumnje da je Dinamo bolja momčad i naša pobjeda ne smije doći u pitanje. Ali, sjetite njihovog ogleda sa Zagrebom koji su objektivno trebali dobiti, ili pak s Hajdukom u prošlom kolu. Da su bolje iskoristili odličan period igre, mogli su unakaziti Splićane." - napominje profesor.

Po pobjedu nad gostima iz Čakovca od prve će minute krenuti Lončarić, Ćorluka, Drpić, Schildenfeld, Carlos, Vukojević, Pokrivač, Sammir, Eduardo, Tadić i Modrić, a trener je kao eventualne zamjene istaknuo Mikića i Jerteca.

Maksimir ne zaobilaze priče o potražnji i ponudi tržišta, ali diskrecija je po pitanju trenera sveto pravilo.

"Nismo komunicirali s Tokićem ili Krešićem. Ne bih želio ulaziti u daljnje diskusije, nama je primarno da osposobimo Chagu, Buljata i Etta jer takve igrače teško možemo naći na tržištu ispod 5-7 milijuna eura. A s njima naša momčad u potpunosti mijenja konstrukciju. Imamo sigurnog igrača u pozadini, Chagu u sredini i Etta koji daje dodatan impuls svim linijama." - ističe Ivanković.

"Situacija nije urgentna, niti je potraga za igračima intenzivna. Ivan Rakitić? Nisam ga gledao, ali sam dobio dojave da se radi o sjajnom igraču. Izborio je standardno mjesto u postavi najjačeg švicarskog kluba i ne sumnjam da je dobar. Ali nisam sigurno je li realno ulaziti u pregovore." - zaključio je prvi strateg Maksimira.

Foto: Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara