Ivanković za Index: Znam da sam kandidat za hrvatskog izbornika!

Ivanković za Index: Znam da sam kandidat za hrvatskog izbornika!

PRESIDENTEU Vlatku Markoviću nimalo se nisu svidjele insinuacije vezane uz njegovo navodno lobiranje za Branka Ivankovića kao novog izbornika hrvatske reprezentacije. Predsjednik, kako nam je naglasio nekoliko puta tijekom razgovora, ne može više slušati izmišljotine medija koji se natječu isključivo u smišljanju što provokativnijeg naslova.

"Moj komentar na sve je da se očito približava sezona kiselih krastavaca. Nitko me ništa nije pitao vezano za Ivankovića, a ako novinari tvrde da to znaju, neka objave i odakle im informacije. Oprostite, ali moram vam reći da je to što vi novinari radite prešlo sve granice normale i dobrih želja. Samo se natječete, apsolutno smiješno. Smiješnim držim i uključivanje braće Kovač u čitav slučaj." - kaže predsjednik.

Iako, što se više bliži petak, dan kada će Izvršni odbor HNS-a donijeti svoju konačnu presudu, Cico Krančar nedvojbeno je ostao bez jake Markovićeve podrške kakvu je ne tako davno uživao. Čini se kako Marković želi odgovornost prebaciti isključivo na članove IO-a, da nacija slučajno ne pomisli kako se on (ne daj Bože) petlja u tuđi posao.

No, u jednom smo trenutku, izlažući predsjedniku detalje najnovije isprovocirane urote, u kojima između ostalog stoji da ukoliko Kranjčar i izvuče pobjedu, to sigurno neće biti zbog neizmjerne podrške, već zbog straha da će zajedno s njim otići i braća Kovač, došli do zanimljivog podatka.

"To nema nikakve veze sa Vlatkom Markovićem. Pravila ovog saveza nalažu da novog izbornika bira IO, koji jedini može i smijeniti starog. Tu je i tehnička komisija, to tako ide. Koliko je istine u tome da Odbor zaista želi Ivankovića, ja ne znam. Ne bude li Ivanković, ima još kandidata." - izlanuo se Marković.

Znači li to da predsjednik više ne stoji iza Cicinog djela, lako je moguće. Postalo je posebno opipljivo kada smo kontaktirali gospodina Ivankovića, koji slično kao i Marković, tvrdi da mu je ovo prvi glas. No, nama se baš tako ne čini...

"Naravno da mi je izuzetna čast što me se, kako tvrdite, dovodi u vezu s hrvatskom reprezentacijom. No, s gospodinom Markovićem nisam razgovarao o tome. Zadnji put sreli smo se u Osijeku, čisto sportski razgovori uoči prijateljske utakmice. Sasvim je razumljivo da mediji sada kalkuliraju s imenima, no osobno, nisam baš siguran da će Cico otići. Vidjet će se još kakvi će biti zaključci stručne komisije i koji će sve objekti ući u analizu. No, ja sam znam da sam kandidat za izbornika. Uostalom, tu još neki hrvatski treneri. Mislim da će predsjednik Marković najbolje procijeniti." - kazao nam je Ivanković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
A mi smo mislili da odluku donosi Izvršni odbor i komisija, a ne gospodin Marković?

"Ovisit će o tome što Savez želi, odnosno u kojem smjeru će krenuti; hoće li dati Kranjčaru da nastavi, ili žele u novi ciklus ući s novim izbornikom. Takva vam je, znate, sudbina nas trenera." - prokomentirao je Ivanković.

"Evo, ja sam u Iranu odradio olimpijski ciklus, a kako svi znaju kako su tamo teški uvjeti za rad, zaslužujem respekt. Iako, uvijek ti ovdje stavljaju nešto pod sumnju. No, već sljedećeg tjedna konačno ću razriješiti svoj status. Hrvatski treneri u inozemstvu, ne biste vjerovali, jako ovise o uspjehu hrvatske reprezentacije. S Nijemcima to primjerice nije tako, oni ovise o svojim rezultatima. On je Nijemac, i nema veze što ništa ne zna. Karikiram, naravno. Mi, nažalost, ne ovisimo samo o vlastitom, već i o renomeu hrvatske reprezentacije." - dodao je.

Pokušava li to Ivanković sugerirati da se Hrvatska iz Njemačke ipak nije vratila s nekim pretjerano dobrim imidžem, kako to uporno tvrdi gospodin Kranjčar?

"Prije svega, moja namjera nije nikoga kritizirati. Uvijek gledan realno na stvari i moram reći kako je trener ponekad nemoćan. Sva utakmica nosi svoje dobre i loše trenutke, a treneri ponekad rade greške u najboljoj namjeri."- kazao je Ivanković.

Odnosilo se na Cicu ili...?

"Čujte, moje mišljenje je da Hrvatska nije napravila dobar rezultat u Njemačkoj s obzirom na sve mogućnosti koje je imala. To je objektivan stav. Igrali smo loše, to je bilo vidljivo. U stvari koje nisam vidio ne želim niti ulaziti. Ali, svjestan sam, puno više nego neki drugi, da svaka pobjeda Hrvatske donosi bodove hrvatskim trenerima u inozemstvu. Iako, upravo sam ja taj koji se prvi ponašao bahato nakon sjajne partije protiv Brazila i na sve načine hvalio hrvatski nogomet..." - zaključio je Ivanković.

A vjerujemo da, uz sve kontradiktornosti u izjavama naših sugovornika, ni vama neće biti teško izvući vlastiti zaključak.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara