Ivanschitz: Publika će nas nositi do pobjeda

ZA KAPETANA Austrije, Andreasa Ivanschitza prvi cilj ovogodišnjeg Europskog prvenstva je četvrtfinale; "domaći teren je velika prednost, koju moramo iskoristiti te na taj način pružiti radost i zadovoljstvo našim navijačima", kaže Ivanschitz.

Veznjak Panathinaikosa, koji je na posudbi u Salzburgu, nosi kapetansku vrpcu još od 2003. kada je imao samo 19 godina. Od ovogodišnjeg Eura ima jako visoka očekivanja. "Želimo minimalno u četvrtfinale, ovo je najveće nogometno natjecanje koje će većina nas igrača ikad igrati i zbog toga smo jako uzbuđeni, ali i motivirani da napravimo što bolji rezultat".

Iako Austrija u natjecanje ulazi sa pozicije, kvalitativno, totalnog autsajdera, Ivanschitz ističe kako  pritisak austrijskih medija u očekivanju dobrog rezultata može djelovati samo pozitivno i motivirajuće na njega i njegove suigrače. "Pritisak austrijskih medija i javnosti je doista velik, ali prednost domaćeg terena će nam puno pomoći da dođemo do željenog rezultata. Publika, taj dvanaesti igrač, nosit će nas do pobjeda", rekao je kapetan reprezentacije za službene stranice Europskog prvenstva.

 "Ako ćemo biti u pravoj formi, sve je moguće", ističe kapetan Austrije. "Naravno, moramo još unaprijediti našu igru, posebno poraditi na zadržavanju lopte u svom posjedu, a ukoliko to budemo u stanju, tada ćemo se moći nositi i s jakim reprezentacijama, jer se onda neće događati da se cijelu utakmicu branimo i do 60-70 minute ostanemo bez snage".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Austrijskoj nogometnoj javnosti stvorena je teza da se ne treba odreći starih iskusnih igrača poput Ivice Vastića (38 godina) i Maria Hassa (33 godine). "Vastić i Hass pokazuju iz tjedna u tjedan kako su unatoč godinama sjajni igrači. Uostalom tako je odlučio izbornik Hickersberger. Polako se sastav kristalizira, iako još može biti nekoliko promjena", dodao je na kraju Ivanschitz.

Austrija kao domaćin nije morala igrati kvalifikacije,a na Euru će u skupini B, zajedno sa Njemačkom, Poljskom i Hrvatskom, pokušati izboriti plasman u drugi krug.

F.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara