Ivić: Brazilska dota je od neprocjenjive vrijednosti

Ivić: Brazilska dota je od neprocjenjive vrijednosti

PO MNOGIMA najbolji, a zasigurno najtrofejniji hrvatski trener Tomislav Ivić i prije utakmice s Makedonijom govorio je da Darijo Srna mora igrati u prvoj momčadi, no, na sreću, nije se zaratio sa Slavenom Bilićem.

Kako posljednjih dana nije bio u Hrvatskoj, nije se oglašavao, ali se zato, čim se vratio, javio i dao uvid u svoje stručno mišljenje.

"Srna je u najboljim godinama, a način na koji je on uskladio tehničke i taktičke pojedinosti, količinu trke i borbenost, ostavlja bez daha. I u budućnosti će postojati dilema između ove trojice igrača, jer je Rapajić unatoč svojim godina, fantastičan igrač odlična udarca i pasa. Mislim kako će Slaven Bilić, što on već, u neku ruku, i ima u glavi, morati ova tri igrača postaviti zajedno u momčad. Svi oni (Kranjčar, Rapajić i Srna) mogu igrati zajedno, to je neosporno." - napominje nekadašnji trener Porta u razgovoru za Index.

Ivić napominje kako je ipak pobjeda u kvalifikacijama najvažnija te da se ne treba zamarati sitnim propustima i pogreškama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od svega je najvažniji uspjeh. Može se dogoditi da se loše odigra, slabije krene, ali sve to na kraju nije bitno ukoliko se dođe do pobjede. Ne smijemo narušavati atmosferu u reprezentaciji poradi gluposti i sitnih pogrešaka." - ističe Tomislav Ivić.

Eduardova statistika, od 41 gola u isto toliko utakmica doslovno likuje, a od Ivića se mogu čuti samo riječi hvale i divljenja za brazilskog napadača.

"Momak je donio veliko bogatstvo Hrvatskoj, brazilsku dotu, koja je od neprocjenjive važnosti. Dolaskom u Dinamo se europeizirao, prihvatio taktičke postavke i organizirao i ,na kraju krajeva, postao fantastičan napadač. To je pravi rođeni golgeter, izrazito snalažljiv i inteligentan, s osjećajem za timsku igru. Uistinu smo sretni što ga imamo." - dodao je za kraj proslavljeni hrvatski trener.

V.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara