Ivica i bez sjajne vožnje u superkombinaciji još malo pobjegao konkurenciji koja se nije pojavila u Bugarskoj

Foto: AFP

U SUPERKOMBINACIJI u bugarskom skijalištu Bansko, Kostelić je bio 5., Zrnčić-Dim 15. Ivica je s tih 45 bodova dodatno pobjegao konkurentima za Veliki globus, jer se Kuche, Svindal, Reich i Zurbriggen nisu ni došli u Bugarsku.

Grange, koji je pobijedio u slalomskoj vožnji, pao je bez posljedica na sredini staze, tako da je Innerhofer zadržao prvo mjesto i pobjedu u Superkombinacijii.

Innerhofer je nakon slaloma, prvog dijela superkombinacije, zauzimao tek deveto mjesto, ali je odličnom vožnjom superveleslaloma osigurao pobjedu. Samo stotinku sporiji od trostrukog osvajača medalje na nedavnom SP-u u Garmischu bio je Nijemac Felix Neureuther, specijalist za slalom. Iznenađenje je priredio Francuz Thomas Mermillod Blondin osvajanjem trećeg mjesta, sa 33 stotinke zaostatka.

Ivica: Glupom greškom sam zeznuo sam sebe, Natko: Jedino sam slalom dobro odvozio

Nakon vrlo dobrog 5 mjesta u superkombinaciji Ivica i nije bio zadovoljan svojom vožnjom pogotovo u super veleslalomu.

"Nikako nemogu biti zadovoljan zbog glupe greške kakva se meni ne smije događati. Solidno sam odvozio i kad sam već prošao sve veće zamke, na kraju sam zeznuo sam sebe. Sutra će biti jako teško. Grange je u velikoj formi i jedino se nadam da mogu odvoziti  dvije dobre i kvalitetne vožnje i tako zadržati prednost u borbi za mali Globus u slalomu."

Natko je samo prokomentirao."Previše grešaka, nije bilo ritma. Sretan sam jedino zbog dobre slalomske vožnje. Sutra opet borba i nadam se da neće biti grešaka kao danas u SuperG-ju"

Lošijim SuperG-jem pokvarili jako dobre rezultate iz slaloma

Ivica Kostelić nakon slaloma je bio četvrti, sa 61 stotinkom zaostatka za vodećim Francuzom Jean-Baptisteom Grangeom, koji je odustao u superveleslalomu i ostao bez bodova. Ivica svoj nastup u superveleslalomu nije odradio onako sigurno kako smo od njega navikli. Već na samom početku imao je jednu pogrešku. Na kraju je za pobjednikom zaostao 55 stotinki, što mu je bilo dovoljno za 5. mjesto. Za 5 stotinki bolji od njega bio je Amerikanac Ted Ligety na četvrtom mjestu.

Podsjećamo, Kostelić je bio pobjednik sve tri prethodne kombinacijske utrke ove sezone u Svjetskom kupu, te je već ranije osigurao Mali kristalni globus u ovoj disciplini.

Natko Zrnčić-Dim, koji je nakon slaloma bio peti, na kraju je osvojio 15. mjesto, sa dvije sekunde i 7 stotinki sporijim vremenom od Innerhofera. Tin Široki osvojio je 32. mjesto (+7.23).

Ivica Kostelić još je povećao svoju prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Sada ima 1.294 boda. Podsjećamo, Švicarac Didier Cuche ima 725, a Aksel Lund Svindal 713 bodova. Norvežanin je u Garmischu osvojio zlatnu medalju u ovoj disciplini, a kao što smo već upozorili, ne nastupa u Bugarskoj.

U nedjelju se u Banskom vozi slalom za Svjetski kup.

Svjetski kup, superkombinacija u Banskom, rezultati:

1. Innerhofer (Ita) 2:23.87

2. Neureuther (Nje) +0.01

3. Mermillod Blondin (Fra) +0.33

4. Ligety (SAD) +0.50

5. Kostelić (Hrv) +0.55

...

15. Zrnčić-Dim (Hrv) +2.07

...

32. Široki (Hrv) +7.23

...

Ukupni poredak Svjetskog kupa:

1. Kostelić (Hrv) 1.294

2. Cuche (Švi) 725

3. Svindal (Nor) 713

4. Zurbrigen (Švi) 703

5. Baumann (Aut) 601

...

54. Zrnčić-Dim (Hrv) 110

...

136. Široki (Hrv) 8

...

140. Šamšal (Hrv) 7

...

Konačni poredak u kombinaciji:

1. Kostelić (Hrv) 345

2. Innerhofer (Ita) 219

3. Jansrud (Nor) 145

4. Zurbriggen (Švi) 143

5. Svindal (Nor) 120

...

9. Zrnčić-Dim (Hrv) 96

...

44. Široki (Hrv) 8

...

47. Šamšal (Hrv) 7

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara