Ivković/Križanović i Glavaš/Jurčić prvaci u odbojci na pijesku

UOČI VIP Opena na Jarunu je u subotu završen 1. turnir prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku VIP TOUR 2005. U uzbudljivom finalu prvog ovogodišnjeg turnira PH u odbojci na pijesku iz serije VIP TOUR splitski par Ivković/Križanović je pred gotovo popunjenim tribinama pomoćnog terena Kluba odbojke na pijesku Zagreb pobijedio zagrebačku kombinaciju Perić/Nojić 2:0 (28:26, 21:16).

U susretu koji je prethodio, naša najbolja ženska kombinacija Glavaš/Jurić očekivano je slavila nad Ribičić/Prnjak 2:0 (21:12, 21:18). U borbi za treće mjesto bolji su bili parovi Bobuš/Steinocher kod muškaraca te Čutura/Bečić kod žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prije početka polufinalnih susreta turnir je nakratko prekinut kako bi igrači i organizatori "zaradili" Jarunu ekozastavu. Naime, u sklopu ECOFLAG-a, projekta koji je inicirala Svjetska odbojkaška federacija, uoči turnira Svjetske serije VIP Open 2005. očišćeno je područje od kluba Aquarius do prostorija Kluba odbojke na pijesku Zagreb.

U akciji su sudjelovali odbojkaši Perić, Nojić, Osmokrović, Jureša i Blauhorn, predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku Damir Radeljić, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković, direktor natjecanja VIP Open Roberto Reggiani, tehnički supervizor FIVB-a Nikos Soflanos, sportski direktor VIP Toura Dinko Hodak te direktor MPG-a Josip Bašić. Organizatori su ŠRC Jarun, Turistička zajednica grada Zagreba, Klub odbojke na pijesku Zagreb te MPG, a provodit će se i širom Jadrana u sklopu VIP Toura 2005.

Kao zanimljivost treba spomenuti da je u Zagreb već stigla i prva skupina igrača iz Australije prijavljenih za VIP OPEN, koji počinje u srijedu. Australski profesionalci sletjeli su u 14 sati, a sat i pol kasnije su već odrađivali prvi trening na Jarunu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara