Iz Glasgowa slijeće službena ponuda za Vukojevića: Celtic nudi 5 milijuna eura

VUKOJEVIĆ i Celtic? Priča koja je do sada bila samo novinarska špekulacija sutra bi mogla postati realnost. Šuška se naime, da bi škotski Celtic sutra mogao poslati i službenu ponudu za legitimnog nasljednika Nike Kovača. Većina se slaže da je Vukojević još jedini koji nešto vrijedi u Dinamu, nakon što su klub u protekloj sezoni napustila trojica najvećih imena, a modra blagajna je  postala bogatija za pedesetak milijuna eura.

Tri milijuna skočilo na pet

Poznato je da su kontakti između Celtica i Dinama postojali i otprije, a pričalo se da su Škoti bili spremni izdvojiti "pišljivih" 3 milijuna eura, na koje su Mamići, koji se brinu o karijeri Dinamovog terijera, samo odmahnuli rukom. Nedugo zatim, navodno je sam mlađi Mamić u opticaj pustio informaciju da se u trku uključio i bogati ukrajinski Šahtjar koji je bio spreman iskrcati čak trostruki iznos od onog što je nudio Celtic (oko 10 milijuna eura). No, priča je tu stala i Vukojevićev odlazak stavljen je "on hold", sve do danas.

Ukoliko je Mamićeva informacija o ukrajinskoj ponudi bila točna, jasno je da će Celtic morati dobrano podebljati svoju ponudu, ukoliko uopće žele sjesti za pregovarački stol s Dinamovim čelnicima. Navodno je u igri 5 milijuna eura, iako se i ta cifra čini premala da bi se zagrebački klub oprostio od možda i jedinog zaloga za europsku budućnost koji još stanuje na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Ogi spreman za odlazak

Na Indexov upit o odlasku, mladi Dinamov terijer nedavno je rekao kako je "trenutačno koncentriran na preostale utakmice u Dinamovom dresu, ali da će na kraju sezone sjesti i procijeniti što i kako dalje". Čitajući između redova jasno je da bi se i Ogi vrlo rado otisnuo u veliki svijet za svojim prijateljima Eduardom, Ćorlukom i Modrićem. Oni koji ga poznaju kažu da bi Vukojević puno radije na zapad nego na istok, stoga bi Srnin Šahtjar već u startu mogao biti prekrižen.

Osim Ukrajinaca i Škota zainteresiranost postoji i kod nizozemskog Ajaxa. Tvornica igrača i klub koji kupuje jeftino, a prodaje skupo već je davno snimio Vukojevića, a navodno da je Ogi najslabiji baš na nizozemskog velikana.

M.P.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara