Iz Šibenika poručuju: Nema šanse da pustimo Zagrebu, odigrat ćemo pošteno

Tekst: S.T.
Foto: Nikša Stipančev (Cropix)

NAKON što je jučer na Šubićevac stiglo pismo u kojem se prijeti Šibenčanima ukoliko puste utakmicu Zagrebu, reagirali su čelni ljudi kluba. Direktor kluba Marko Karađole je rekao da su pismo predali policiji koja provodi istragu, a onda nastavio:

"Kladionice i situacija oko kladionica su najveće zlo našeg nogometa. Od kladionica sve počinje, oni stave koeficijent i onda se klubovi moraju prati od toga što kladionice zamute koeficijentima. Previše se u klub ulaže da bi nekome palo na pamet da se igra perspektivnom budućnosti kluba."

Šibenik u petak igra protiv momčadi Zagreba predvođene Igorom Štimcem. Pjesnici nisu još osvojili bod.

"Svaki put kad se ovaj mali klub malo digne, pojavi se priča o namještanju ili pokušaju namještanja čime se mi ne bavimo. Da to radimo, ne bismo se nalazili tu gdje jesmo, ne bismo u ovako teškim trenucima ovako prolazili, a prolazimo jer puno dajemo klubu. Ništa ne kupujemo, ništa ne prodajemo i ne bavimo se takvim radnjama. Protiv Zagreba ćemo odigrati maksimalno korektno i pošteno", rekao je predsjednik Goran Pauk.

Posjetimo, prošle godine Index je objavio video materijal na kojemu je o namještanju utakmice Šibenika i Zadra pričao igrač Šibenika Patrice Kwedi. Ta je utakmica potom postala predmet zanimanja USKOK-a, a Kwedi je kasnije govorio kako se o svemu samo šalio. Završilo je tako što USKOK nije imao dovoljno dokaza za pokretanje istrage.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara