Izbor novog tajnika nogometnog saveza u ožujku 2003.

OD 17 ČLANOVA Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), izabranih u prosincu 2002. godine, današnjoj konstituirajućoj sjednici nazočilo ih je četrnaest.

Provom okupljanju članova IO, na kojem su dogovoreni termini nastupa ´A´ i mlade reprezentacije, nisu nazočili Zdravko Mamić, Igor Štimac i Fredi Fiorenttini. Potvrđeno je će naša najbolja vrsta 9. veljače u Šibeniku odigrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Makedonije. Nakon toga odabranici Otte Barića nastupit će u Splitu na Trofeju Marjana, gdje će se 12. veljače sastati s reprezentacijom Poljske, a dva dana kasnije odigrati utakmicu s Hajdukom. Bit će to ujedno i posljednje provjere naših najboljih nogometaša uoči jednog od ključnih nastupa u našoj kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Europsko prvenstvo 2004. godine u Portuaglu, koju će 29. ožujka naši reprezentativci u Maksimiru odigrati protiv Belgije. Drugog travnja naša najbolja selekcija odigrat će u Velikoj kvalifikacijsku utakmicu protiv Andore.

Predviđen je i čitav niz prijateljskih ogleda - 30. travnja gostujemo u Švedskoj, 4. lipnja dočekujemo Novi Zeland, a 20. kolovoze gostujemo u Engleskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istodobno mladi reprezentativci do 21 godine, odigrat će 11. veljače u Šibeniku prijateljsku utakmicu protiv Poljske, a 13. veljače u Puli protiv Slovačke, što će im poslužiti kao posljednje provjere za susret s Belgijom.

Izvršni odbor HNS-a jednoglasno je podržao odluku da se u suradnju s nadležnim vladinim ministarstvima, posebice Ministarstvom prosvjete i sporta, ustraje na izradi zakona o navijačima. Do sredine ožujka HNS bi trebao dobiti i novog glavnog tajnika, jer 20. ožujka 2003. Zorislavu Srebriću istiće mandat, a sadašnji glavni tajnik danas je diplomatski izbjegao odgovor na pitanje, hoće li se ponovo kandidirati za funkciju prvog operativca HNS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara