Jacek Bak: Hrvatska će igrati opušteno, a tako mogu pokazati više nego inače

"NIKADA nisam mislio da ću odigrati toliko utakmica u nacionalnom dresu. Vrlo sam blizu magičnoj brojci 100 i planiram ju preći još na ovom natjecanju", optimistično je najavio Jacek Bak kojem će večerašnja utakmica protiv Hrvatske biti 97. u poljskoj majici.

Bak bi, ukoliko se Poljska danas oprosti od Eura, mogao reći i konačni zbogom reprezentaciji.

"Mota mi se po glavi misao da okončam svoju reprezentativnu karijeru nakon ovog Europskog prvenstva. Nisam još za sada na čisto s tom idejom. Vidjet ćemo, to također ovisi o o meču protiv Hrvatske. Donijet ću konačnu odluku nakon ove utakmice", rekao je poljski veteran.

"Kako sada stvari stoje ostala nam je samo još ova utakmica"

Iako će Hrvatska igrati s rezervnom momčadi, Bak smatra da je ispred poljskih nogometaša izuzetno težak zadatak, a osim toga njihova sudbina ovisi i o drugoj utakmici u skupini, onoj između Nijemaca i Poljaka.

"Naravno da će biti teško, ne treba niti pomisliti drugačije. Sada sam samo fokusiran na našu sljedeću utakmicu protiv Hrvatske kako bi odigrao što bolje, a moja momčad pobijedila."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako sada stvari stoje ostala nam je samo još ova utakmica, ali šansa uvijek postoji i ne želim reći da ćemo se morati oprostiti nakon Hrvatske. I dalje ima nade, dat ćemo sve od sebe, pa što bude. Naši navijači polažu puno vjere u naše sposobnosti i ne bih htio da ih razočaramo. Nekako se osjećamo pomalo glupo. Dali smo sve od sebe, ali nismo uspjeli."

"Pod golemim smo pritiskom"

Osim kvalitete, prednost Hrvatskoj daje i zbog opuštenosti koja je posljedica već osiguranog drugog kruga.

"Utakmica protiv Hrvata bit će vrlo teška za nas. Oni će igrati opuštenije i povučenije, a na taj način možda mogu pokazati i više nego inače. S druge strane mi smo pod golemim pritiskom sa samo mrvicama nade u kvalifikaciju dalje. Bit će nam iznimno teško. "

"Naravno da i dalje vjerujem da možemo skupiti snage, igrati bolje i na koncu i pobijediti."

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara