Janica i Ante Kostelić gostovali u Dnevniku plus

Janica i Ante Kostelić gostovali u Dnevniku plus
GOSTUJUĆI u Dnevniku plus Hrvatske televizije, Ante i Janica Kostelić demantirali su vijesti da je najbolja svjetska skijašica teško bolesna i da je njezin život u opasnosti.

Janica Kostelić je priznala da u posljednje vrijeme osjeća slabost, zbog bržih otkucaja i umora, zbog čega nije u stanju obavljati kondicijski trening.

"Istina je da imam problema sa štitnjačom, međutim nije mi jasno odkuda te informacije o teškoj bolesti. Osjećam se dobro, jedino se brže umaram i srce mi jače lupa," kazala je Janica. Njezine navode potvrdio je i doc. dr. Franjo Škreb internist endokrinolog iz Kliničke bolnice Dubrava, koji je također gostovao u emisiji.

"Bolest nije smrtonosna, ali može biti opasna. Potrebno je provoditi terapiju koja malo duže traje. I nije točno da jaki napori mogu izazvati prekid karijere," kazao je doktor Škreb.

Janičin otac i glavni trener hrvatske skijaške reprezentacije Ante Kostelić nije želio komentirati zašto je službeni liječnik opće medicine hrvatske skijaške reprezentacije dr. Željko Šućur u jednom hrvatskom listu objavio alarmantno stanje glede Janičinih zdrastvenih tegoba.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želim se baviti time tko je i zašto ovo napravio. Ovakva parada poluistina i spominjanje smrti krajnje su nekorektni. Postoji liječnička tajna. Nismo neobrazovani i neodgovorni. Bit ćemo vrlo oprezni jer je Janičino zdravlje najvažnije," kazao je "Gips.

Doktor Škreb je dodao kako je sve učinjeno "lege artis".

"Obavljene su sve pretrage, postavljena je prava dijagnoza i liječenjeje počelo na ispravan način."

Gosti u studiju HTV-a nisu precizirali kada će se svjetska i olimpijska prvakinja vratiti treninzima premda postoje naznake kako bito moglo biti za šest tjedana. Direktor reprezentacije Vedran Pavlek najavio je kako će se konzultirati s vodećim hrvatskim, ali i europskim endokrinolozima.

"Nema nikakvog pritiska obitelji, Saveza ili sponzora. Najvažnije namje Janičino zdravlje. Nije bitno kada će se ona vratiti na snijeg,"poručio je Pavlek.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara