Janica i Nika danas voze veleslalom

Janica i Nika danas voze veleslalom

VEČERAS je na rasporedu veleslalom u američkom Aspenu, a Hrvatsku će predstavljati naša najbolja skijašica Janica Kostelić i Samoborka Nika Fleiss. Prva vožnja počinje u 18.30 sati, a druga u 21.30.

Janica će započeti utrku 9., dok Nika Fleiss kreće sa startnim brojem 68.

Na prvom veleslalomu sezone održanom prije mjesec dana u Söldenu, Janica je iznenadila gotovo cijeli skijaški svijet fenomenalnom prvom vožnjom, kada je završila na četvrtom mjestu.

U drugoj vožnji ipak nije izdržala, pa je na kraju završila 8., što je isto izvrstan rezultat s obirom na to da je nije bilo jako dugo na snijegu.

Ameriku Janica obožava. Tvrdi kako je snijeg puno drukčiji nego u Europi i da obožava skijati po njemu, čemu svjedoče i rezultati koje je prijašnjih sezona postizala na američkom snijegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sezoni 2002./2003. Janica je u slalomu u Park Cityju i Aspenu zauzela prvo, odnosno drugo mjesto, u veleslalomu je bila 3, a u superveleslalomu druga.

“Žao mi je što se ove sezone u Aspenu ne vozi Super-G jer je ta staza kao izmišljenja za ovu disciplinu. Veleslalom je tak-tak, nije potpunopo mom guštu ali ima i puno gorih staza. Nemam nikakav imperatvi, ne mogu reći u kakvoj sam točno formi jer u veleslalomu puno osciliram i teško je biti pametan pa procijeniti kako e to izgledati u utrci.” - komentirala je Janica večerašnju utrku i svoja očekivanja za SN, te dodala kako je zapravo njen cilj još uvijek ulazak u drugu vožnju.

Ante Kostelić u razgovoru za Jutarnji list rekao je kako Janica skija dobro, tečno, ali vidi problem je u njenoj nesigurnosti, a Janica nikad nije bila nesigurna.

Uz Janicu večeras će nastupiti i Nika Fleiss, koja je, kao i u Söldenu, kroz kvalifikacije izborila pravo na nastup. Ove sezone Nika je puno radila na veleslalomu, a nadamo se da će rezultati to i pokazati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara