Janica Kostelić napustila bolnicu

Janica Kostelić napustila bolnicu
NAJBOLJA skijašica svijeta Janica Kostelić napustila je bolnicu u austrijskog gradu Feldkirchenu, gdje je bila podvrgnuta operativnom zahvatu na meniskusu desnog koljena s kojeg su očišćene priraslice koje su bile glavni uzročnik bolova.

Iz Feldkircha Janica je otputovala na Hintertux, gdje će obaviti prvu fazu rehabilitacije. Međutim, već u ponedjeljak, zajedno s bratom Ivicom i direktorom reprezentacije Vedranom Pavlekom krenut će u Monte Carlo gdje će biti proglašeni dobitnici nagrade Laureus, u kojoj je Janica nominirana za najbolju sportašicu i povratnicu godine. U Kneževini će boraviti do srijede kada će se Ivica vratiti na Hintertux, a Janica odlazi u Moravske toplice u Sloveniji na daljnji oporavak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Janica će u Moravskim toplicama boraviti najvjerojatnije do 3. lipnja kada će se vidjeti stanje njezinog koljena i kakav će točno dalje biti plan priprema," kazao je za Hinu glasnogovornik Ozren Muller. Očekuje se da će se hrvatska "Snježna kraljica" vratiti na snijeg u u drugoj polovici srpnja u švicarskom Zermattu.

Operaciju mlade zagrabačke skijašice obavio je dr. Benedetto, uz pomoć dr. Darka Matića iz zagrebačke klinike za traumatologiju u Draškovićevoj ulici, koji se nalazio na kongresu u Austriji. Izvršena je i tzv. "kompletna toaleta" koljena, uključujući i srednji dio lateralnog meniska, kao i minimalne korekcije na stražnjem rogu medijalnog meniska. Također je izvršeno i skraćenje stražnjeg križnog ligamenta radi bolje stabilnosti koljena.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara