Janica: Po meni ovo nije skijanje

NAKON prve vožnje utrku su za HTV komentirali Janica i Ivica.

"Anči je bila izvrsna, odlična treća.
Malo mi je teško ovo reći pred kamerama, ali na jedan način mi je drago da ne sudjelujem u ovom Svjetskom kupu jer po meni ovo nije skijanje. Jedina koja pametno skija je Schild, sve ostale kaskaju za njom." - rekla je Janica.

"Staze su se ove godine produljile, a žene su fizički slabije od muškaraca pa se trebaju negdje odmoriti, malo se štediti, kako bi mogle u punoj snazi odvoziti tih zadnjih 20 vrata. Onaj srednij dio, ravnina, je za Anu uvjek bio malo slabiji nego strmina, ali sve o svemu je odvozila ok." - dodala je naša najbolja skijašica.

"Paerson se još nije potpuno oporavila od ozljede, dugo nije skijala i treba se tek vratiti u formu. Našli smo se na kavi u Gradskoj kafani, rekla mi je da nije previše razočarana svojom lošom formom, ali eto, prije svake utrke joj se dogode neke manje povrede, taman kad krene bolje ponovo se ozljedi i ne može uhvatiti kontinuitet." - komentirala je Janica svoju najveću rivalku Šveđanku koja je nakon prve vožnje osvojila drugo mjesto.

"Sofija na treningu skija puno bolje nego na tekmi. Sigurno ima malo i treme, jer tu je doma u Zagrebu, pred domaćom publikom, to je pritisak. Ona sigurno ima perspektivu u ovom sportu. Fizički je jaka, dobro je građena za skijanje, jako puno trenira i mogla bi nešto napraviti. A i općenito je vrlo vedra i vesela osoba, što je, ja mislim, jako dobro za sport." - komentirala je Janica našu Sofiju koja se nije uspjela plasirati u drugu vožnju završivši na 43. mjestu u prvoj.

Ivica: Kako Schild skija, mislim da Ana ne može nadoknaditi zaostatak

Ivica se osvrnuo na fenomenalan rezultat Marlies Schilde koja ima veliku prendost nad drugim skijašicama i teško da će je netko moći stići.

"Schild je ispred svih ove sezone, vrlo je sigurna, nema nikakvih problema s ravnotežom, skija po šinama. Moj bi tata rekao da je to stvar treninga, ali ima tu puno i talenta. Njoj je lako jer može skijati bez pritiska, vidi se da je puna samopouzdanja, ne radi greške. Kad bi danas u skijanju postojao netko kao Janica bilo bi joj puno teže, jer bi imala pravu konkurenciju. Vjerujem da bi pod takvim pritiskom počela griješiti i ne bi bila tako dominantna." - rekao je Ivica koji se nije složio s Janičinom konstatacijom da "ovo nije skijanje"

"Ne može se reći da nije skijanje, ali nije kvalitetno skijanje. Ana je odvozila malo manje dinamično nego inače, ali bila je to jedna sigurna vožnja, sve u svemu ok" - zaključio je Ivica.

M.Č./D.R.
Foto: M.Č.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara