Janica uoči Torina na odmoru Termama Selce

ČLANOVI hrvatske alpske reprezentacije, koji sačinjavaju pola naše olimpijske raprezentacije na ZOI u Torinu, na različite načine će se se pripremati i putovati na poprište najveće ovogodišnje multisportske manifestacije.

Tako će trostruka olimpijska pobjednica Janica Kostelić vrijeme do odlaska u Torinu provesti u Termama Selce, gdje će se pod nazorom doktorice Vlaste Brozičević odmoriti i zaliječiti ozljede uoči nastupa na ZOI. Pripreme na moru pokazale su se odličnim uoči odlaska na na posljednje SP.

Janica prema Torinu kreće 10. veljače, kada će u podne u zrakoplovnoj luci Pleso održati i novinarsku konferenciju. Janica će na OI u Torinu po treći put nositi hrvatsku zastavu na ceremoniji otvaranja, a na Igarama bi trebala nastupiti u svih pet disciplina.

Nika Fleiss će se Samoboru odmarati tri dana, a u četvrtak, 9. veljače, odlazi u talijanski Sestriere. Nika će na OI voziti kombinaciju, super G, veleslalom i slalom. Ukoliko će zbog forme ili priprema za druge discipline otkazivati neku utrku to će biti superveleslalom.

Ana Jelušić, koja se odmara u Rijeci, a za četiri dana seli u austrijski Krakauebene gdje će nastupiti na dva FIS slaloma. Nakon toga će do 18. veljače trenirati u talijanskom Pianacavallu iz kojega ide u Torino. Ana će na ZOI nastupiti u veleslalomu i slalomu.

Mate Ferk će idućih par dana provesti na oporavku u Termama Selce, a potom će kao i Ana nastupiti u Krakauebeneu. U Torino odlazi 17. veljače, a na OI je očekuju nastupi u super-G, veleslalomu i slalomu.

Ivica Kostelić će danas, 7. veljače, otputovati u Italiju, jer već 9. veljače ima trening spusta. Ivica će na ZOI nastupiti u kombinaciju, super G, veleslalomu i slalomu. Ako će otkazivati neku utrku bit će to veleslalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kombinaciji će uz Ivicu Kostelića nastupiti i mladi hrvatski skijaši Natko Zrnčić Dim, Ivan Ratkić i Ivan Olivari.

U veleslalomu će nastupiti Kostelić, te Natko Zrnčić Dim i Ivan Ratkić, a u slalomu Kostelić i Natko Zrnčić Dim, Dalibor Šamšal i Danko Marinelli.

Hrvatski pres centar - Sestriere

Tijekom održavanja XX. Zimskih olimpijskih igara od 10. do 26. veljače 2006. godine, Hrvatski olimpijski odbor u suradnji s generalnim sponzorom T-HT-om osigurao je u Sestriereu hrvatski press centar kojim će se služiti hrvatski akreditirani i neakreditirani novinari.

Hrvatski press centar smješten je u stambenom prostoru u Sestriereu (Ski Golf Building u neposrednoj blizini ciljne ravnine), a sastoji se od stana površine 150 m2 i terase također 150 m2. Prostor u stanu koristio bi se isključivo kao press centar, a terasa kao prostor za goste i članove Vijeća HOO-a.

Na terasi pokrivenoj suncobranima i osiguranim grijanjem, nalazit će se i Olimpijski studio Hrvatske televizije.

U press centru je predviđena organizacija konferencija za novinare uz gostovanje sportaša, trenera i pratećih osoba.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara