Janka otkazao spust i superkombinaciju u Garmischu

Foto: AFP

ŠVICARSKI 24-godišnji skijaš Carlo Janka otkazao je nastupe u subotnjem spustu i superkombinaciji u ponedjeljak na Svjetskom prvenstvu u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu.

Švicarska reprezentacija priopćila je kako Janka nije u dobroj fizičkoj kondiciji, što je vjerojatno posljedica virusne infekcije s kojom se mučio još u prosincu prošle godine. Liječnici su primijetili promjene u Jankinim otkucajima srca, ali su ipak odlučili da će generalne pretrage skijaš obaviti na kraju sezone, budući da stanje nije toliko zabrinjavajuće ili ozbiljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janka se vraća u Švicarsku gdje će se pripremati za veleslalom koji je na rasporedu 18. veljače. U toj disciplini branit će naslov svjetskog prvaka iz Val d'Iserea 2009. godine. Na tom prvenstvu prije dvije godine osvojio je i broncu u spustu.

Janka je prošle sezone osvojio Veliki kristalni globus, a naš Ivica Kostelić, kojem se taj najvrjedniji skijaški trofej smiješi ove godine, također će propustiti spust i superkombinaciju na Svjetskom prvenstvu...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara