Jarni: Nisam imao priliku slagati ekipu po svom guštu

IAKO bi ostao na bijelom brodu bez kompasa, da mu je "uprava kluba iskazala povjernje", Robertu Jarniju ta se želja nije ispunila. Nakon maksimirske blamaže u Kupu, Jarni je kategorički odbio preuzeti odgovornost na sebe i iz moralnih pobuda ponuditi ostavku na mjesto šefa struke. Dalo se zaključiti da Jarni, unatoč mnogim strujama koje mu nisu bile naklonjene, vjeruje u svoje sposobnosti. Vjerovao da je momčad ima puno prostora na napredak, kao što je vjerovao da će sljedeće sezone nastaviti tamo gdje je stao.

No, i Jarnija je, kao mnoge njegove prethodnike popapala noć. Hajdučke frakcije nemaju strpljenja, pa se treneri mijenjao kao na traci. Jarni je nakon službene abdikacije novinarima otvorio dušu;

"Govorili su mi, na našim internim sastancima, da sigurno ostajem, ali kada bi novinari pitali što će biti s Jarnijem, nije bilo decidiranog odgovora. Zato, smjena me nije iznenadila."

Kako to u Hajduku obično biva, nepodobnima za seniorsku momčad servira se mogućnost rada u omladinskom pogonu. Iko Buljan, koji je Jarniju uručio otkaz, ponudio mu je standardnu kompenzaciju. No, Jarni je odbio, baš kao nekad Zoran Vulić i mnogi drugi.

"Bio bi to korak unatrag. Malo ću pričekati i potražiti novi klub. Naravno, želim biti trener prve momčadi.", ironično je istaknuo.

Jarni tvrdi da nije razočaran jer je dao svoj maksimum u datim okolnostima;

"Pozvali su me da uskočim Hajduku kad je Krešić otišao, i to nije bila šanse za mene. Samo priskakanje u pomoć. A Hajduku bih uvijek pomogao. Treneru treba najmanje dvije godine da stvori nešto svoje. A poznato je da stanje u klubu i svlačionici nije bilo bajno. U najmanju ruku." - kaže Jarni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moglo se napraviti više, uvijek se može. No, uvjeti za rad bili su delikatni. Nisam slagao momčad koju sam vodio, nisam birao igrače po svom guštu, došao sam na gotovo i pokušao izvući najbolje što se moglo. Cilj je bio da izborimo Europu i afirmiramo mlade igrače. To smo napravili. A poznato je da rezultat mora patiti ako se regrutiraju mladi, talentirani ali i neiskusni igrači."

Osvrnuo se Jarni i na lagani poraz u finalu Kupa, koji pravda čudnim situacijama koje su se događale u to vrijeme.

"Žao mi je što nismo dali više, ali u ligi smo igrali bez osam standardnih igrača, bilo je teških ozljeda i lomova, a usred sezone otišli su Hrgović i Damjanović. Nisam bio zadovoljan niti s pripremama, turneja u Hong Kongu bila je nepotrebna i prepolovila nam je pripreme."

Sad već bivši trener Hajduka, koji se jednog dana ipak nada novoj prilici (ali pravoj), nije želio pojedinačno govoriti o Hajdukovim igračima, no ipak je priznao stvari koje su evidentne.

"Maloča je zadovoljio, a Ante Rukavina pokazao je veliki napredak. Drago mi je zbog toga."

D.R.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara