Je li hrvatska slabost izostanak Eduarda da Silve?

KANADSKI Winnipeg Sun donosi komentar o momčadima koje su dosad osigurale četvrtfinale Nizozemskoj, Portugalu, Španjolskoj i Hrvatskoj, u kojemu piše da je rijetkost da su svi pobjednici skupina bili poznati već nakon prva dva susreta.

"Sve četiri momčadi, koje su zauzele prva mjesta u skupinama, jesu jake, ali imaju i svoje slabosti. Nema sumnje da trebaju biti vrlo sretni što su već nakon prve dvije utakmice osigurale plasman, jer su u posljednjoj utakmici mogli odmarati svoje igrače iz prve postave. Rezervne momčadi Nizozemske, Portugala i Hrvatske nastavile su pobjednički niz i u posljednjoj utakmici u skupinama, međutim Portugal je platio danak izgubivši od Švicarske", piše komentator kanadskog lista.

"Nema sumnje da se radi o četiri vrlo impresivne momčadi. Njihova snaga je očita. Portugal i Španjolska su vrlo vješti u ofenzivi, Hrvatska je odlično organizirana i disciplinirana. Nizozemci su fenomenalno organizirani kada idu u kontru nakon koje slijedi ubojita završnica. No, njihova je slabost što nakon kontri često ostavljaju prazan prostor u obrani. I Italija i Francuska napravile su dosta izglednih prilika protiv njih", pišu Kanađani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Loše strane španjolske reprezentacije poznate su. Nije tajna da imaju najgoru obranu od svih pobjednika skupina. Teško je svakome zaustaviti Torresa i Villu, ali isto tako njihova obrana ima velikih problema sa stopiranjem protivničkog napada. Što se tiče Portugala, niti stručnjaci se ne mogu složiti. Imaju dobar napad, ali što je s njihovom obranom. Iako njihovi igrači slove kao dobri braniči, zašto onda daju tolike šanse svojim protivnicima", analiziraju u kanadskom listu.

"Što se tiče Hrvatske, iznenađenje je što su pobjednici skupine, ali nije iznenađenje da igraju dobro. Mnogi su Hrvatsku već prije početka Eura okarakterizirali kao momčad koja bi mogla iznenaditi. Imaju jednog od najboljih igrača na turniru - Luku Modrića. No, izostanak Arsenalovog napadača Eduarda da Silve ostavio ih je bez ubojitosti u napadu. To bi mogla biti njihova slabost", pišu Kanađani zaključujući na kraju kako su tzv. lagane utakmice završile.

H.A. 
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara