Jednoglasno odbijena Čačićeva ostavka!

Jednoglasno odbijena Čačićeva ostavka!

Tekst: Index
Foto: Cropix

UPRAVNI odbor Hrvatskog teniskog saveza na današnjoj je sjednici jednoglasno odbio ponuđenu ostavku Radimira Čačića na mjesto predsjednika HTS-a. Članovi Upravnog odbora zaključili su kako za ostavku trenutno ne postoji zakonska obveza, a njeno prihvaćanje nanijelo bi nepopravljivu štetu funkcioniranju saveza.

Iskazano je zadovoljstvo dosadašnjim Čačićevim radom, stabilnim poslovanjem te posebno velikim sportskim uspjesima postignutim u njegovom mandatu, čime je Hrvatski teniski savez postao jedan od najuspješnijih sportskih saveza u Hrvatskoj, što je potvrdio i Hrvatski olimpijski odbor.

Posebno je istaknuto osvajanje Davis Cupa 2005. godine kao najveći uspjeh u povijesti hrvatskog tenisa te prošlogodišnji plasman u polufinale istoga natjecanja, a podršku Čačićevom ostanku dali su Ivan Ljubičić i Mario Ančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim je potvrđena teza da je Čačić zbog političkih i inih pritisaka koji su nastali nakon što je skrivio nesreću u Mađraskoj sa smrtnim posljedicama podnio ostavku tek formalnosti radi, s obzirom da i dalje ima većinu u Upravom odboru.

Uđe li Čačićev slučaj u kaznenu proceduru, članak 13. Zakona u sportu propisuje:

"Osoba protiv koje je započeo kazneni postupak za kazneno djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna udaljit će se od sudjelovanja u športskim natjecanjima, obavljanja stručnih poslova u športu i sudjelovanja u radu skupštine ili tijela upravljanja športske udruge ili trgovačkog društva, do okončanja postupka"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara