JEP PLIVANJE: IMPRIĆ U FINALU, PUNINSKI NAJBRŽI U KVALIFIKACIJAMA

Hrvatski plivač Saša Imprić plasirao se u finale Europskog juniorskog prvenstva koje se održava u Glasgowu na 200 metara mješovito, dok je Aleksej Puninski isplivao prvo vrijeme kvalifikacija na 50 letir, te će u poslijepodnevnom dijelu programa nastupiti i polufinalu u toj disciplini.

Imprić je u jutršnjim kvalifikacijama zauzeo sedmo mjesto s vremenom 2:07.21 minuta, što je za više od sekunde bolje vrijeme od njegova najboljeg ovosezonskog rezultata. Finalna utrka na rasporedu je danas poslijepodne.

Puninski je u Glasgow stigao s trećim rezultatom (24.59) na 50 leptir od svih prijavljenih natjecatelja, da bi u kvalifikacijama isplivao još bržih 24.57, te tako kao prvi osigurao nastup u polufinalu. Drugi naš predstavnik u ovoj disciplini, Nikola Delić je s vremenom 25.83, što je za 34 stotinke slabije od njegova najboljeg rezultata, zauzeo 18. mjesto u kvalifikacijama, te stoga neće nastupiti u poslijepodnevnom polufinalu. Osim polufinala, u poslijepodnevnom programu predviđena je i finalna utrka na 50 leptir za juniore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatske kadetkinje, pak, nisu bile tako uspješne u kvalifikacijama. Petra Radović i Lucijana Mijačika nastupile su u kvalifikacijama na 50 slobodno, ali nisu uspjele izboriti polufinale. Radović je s vremenom 27.97 bila 29., a Mijačika je sa 28.25 zauzela 33. poziciju.

Nikolina Gudiček je u utrci na 200 metara mješovito isplivala za više od dvije sekunde slabije vrijeme od svog najboljeg rezultata sezone (2:27.04), te je tih 2:29.10 bilo dovoljno tek za 27. mjesto.

Anja Trišić je s rezultatom 2:11.27 bila 26. na 200 metara slobodno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara