Jertec: Doći će i moje vrijeme

Jertec: Doći će i moje vrijeme

U DVIJE utakmice, tri minute. Toliko je jedan od najperspektivnijih hrvatskih veznjaka, koji od zime nosi Dinamov dres, dobio na dar od trenera Branka Ivankovića. No, Dario ne zvuči nimalo razočarano. Dapače. Iznenadio nas je mirnoćom, samopouzdanjem i spremnošću za dokazivanjem.

"Dinamo je najveći hrvatski klub i svaki igrač koji ovdje dođe mora se dokazivati iz dana u dan. Period adaptacije mora proći svaki mladi igrač koji dođe u jaki klub. Istina, kad sam dolazio u Dinamo nadao sam se većoj minutaži. Ali koliko sam onda vjerovao u sebe, toliko vjerujem i sada. Doći će i moje vrijeme, a na meni je da zaslužim biti među prvih jedanaest."

Trener kaže da se forma diže iz treninga u trening..
"Napredujem svakim novim treningom, zaista dajem sve od sebe i ne vjerujem da je to treneru promaklo. Ivanković je odličan i vrlo pametan čovjek, zna svoj posao i vjerujem u njega. Ali kažem, nije lako, pogotovo psihički sve to izdržati. Vjera me ne napušta i bilo bi zaista glupo da je drugačije, pa odigrali smo svega dvije utakmice u nastavku prvenstva.

I cimer Nikola Pokrivač nalazi se u sličnoj situaciji...
"Da, ni njemu nije lako. Ali obojica zaista vjerujemo u svoje kvalitete, kao što vjerujemo da nam je mjesto u udarnoj postavi. Da nismo dovoljno dobri za Dinamo, ne bi sada nosili plavi dres. Izboriti se možemo samo svojim radom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da ste se kojim slučajem odlučili za Hajduk, kaže Zoran Vulić, sigurno bi bili u udarnoj postavi.
"Poštujem Hajduk, to je zaista velik klub, najveći iza Dinama. Ali u nijednom trenutku nisam požalio što sam došao u Dinamo."

Iznenadili su vas Splićani na Maksimiru? Možda ste ipak malo više očekivali?
"Pa, moram priznati da nisu pokazali puno. Ali, malo se toga može zaključiti nakon jedne partije. Tu mislim i na Antu Rukavinu. Bez obzira na to kako je odigrao na Maksimiru, on je već dokazao koliko je kvalitetan. Veliki, veliki talent. Ali, naravno da će u budućnosti biti još bolji. Hajduk nas čeka u Kupu, za nas će taj ispit biti puno teži od ovoga u prvenstvu. Zaslužena pobjeda koju smo ostvarili prošle subote za nas je jako važna. Naravno da u njihovoj momčadi sada vlada neugodna atmosfera, pa i nama bi bilo tako da smo eventualno izgubili. No, mi vodimo računa o svojim ciljevima, a oni su jasni. Želimo uzeti oba naslova i to ćemo i učiniti. Mislim da smo ipak kvalitetniji od Splićana."

Dakle, prvenstvo je odlučeno?
"Svaka utakmica do kraja prvenstva je važna. Kiksamo li negdje, vraćamo se na staro. Hajduk će, naravno, također dati sve od sebe u svojim utakmicama i nadati se našem kiksu. Zato ne smijemo razmišljati da smo na konju, već maksimalno angažirano odigrati do samog kraja."

Za vikend se barem nakratko vraćate kući.
"Vjerujte mi, Varteks će protiv nas dati i više od sto posto. Imaju jako dobru momčad i dobre pojedince. Mislim da nam neće biti nimalo lako, Varteks je momčad koja se ne smije potcijeniti. Ali, smatram da će naša kvaliteta na kraju ipak presuditi. Nisam pratio njihove pripremne utakmice, imao sam svojih obaveza, ali siguran sam da čelnici Varteksa ne bi doveli igrače koji nisu kvalitetni. Emocije? Naravno da su prisutne, ipak sam u Varteksu proveo lijepe dane. Ali tako to ide, moramo se ponašati kao profesionalci, što i jesmo.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara