Jurčić: Hajdukova igra je primjer nogometne dekadencije

Jurčić: Hajdukova igra je primjer nogometne dekadencije

Tekst: D.R, G.Š.
Foto: Cropix


NEUGODAN je nakon novog maksimirskog remija, ovaj put u bitnijoj utakmici od one protiv Zadra, bio Dinamov trener Krunoslav Jurčić. Nakon poslovičnog kukanja o bunkeru protivnika koji ubijaju bilo kakvu šansu da se razmašu Dinamovi "špilmaheri", Jurčić je opet rigao vatru na nepodobna pitanja. Jedno od takvih bilo je brine li ga činjenica da u posljednje dvije domaće utakmice Dinamo nije zabio pogodak.

"Ne razumijem što vam znači ta statistika. Rado bih vam odgovorio, ali ne razumijem pitanje. Zar nismo odigrali između te dvije utakmice i jednu gostujuću? Zašto odvajati statistku...", grčio se Jurčić, iako je prije svega minutu-dvije isijavao zadovoljstvo rezultatom.

"Iako se od nas očekuje da ostvarimo prednost na domaćem terenu, nisam nezadovoljan igrom svoje ekipe i njihovim ponašanjem. Nismo vidjeli ništa novo, na Maksimir sve ekipe dolaze s ovakvom taktikom. To je pravo svakog trenera. A da se može pričati o nogometnoj dekadenciji, to je neka druga priča."

"Znali smo kako će Hajduk izgledati i od svojih sam igrača tražio strpljenje. Tražio sam i pogodak, ali sam prije svega inzistirao na strpljivosti. Ona je bila na nivou. Istina je da imamo problem kao i mnoge druge dominantne europske ekipe. A uz to nemamo ni napadača killera, to smo davno zaključili. Ovakve je utakmice teško otvoriti bez takvog igrača."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči puta za Split Jurčić je veći optimist nego lani, kada je u uzvratu jedva obranio 3:0.

"Trio pogotka prednosti kod igrača izazivaju opuštenost, a ovo je rezultat koji tjera na maksimalnu mobilizaciju."

Kovač: Cijeli susret nismo ušli u duel

"Zadovoljni smo rezultatom, a nismo htjeli igrati tako zatvoreno. Imali smo neke šanse, no nismo uspjeli, na Poljudu će sve biti otvoreno", rekao je nakon utakmice Josip Skoko.

"Bili smo predaleko od protivnika, nismo ušli u nikakav duel, bili smo prespori. Ovo ništa ne znači, igra se još 90 minuta", rekao je Robert Kovač nezadovoljan igrom Modrih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara