Juventus ne odustaje od borbe za povratak u Serie A

ČELNICI torinske "Stare dame" nikako se ne mogu pomiriti s presudom talijanskog sportskog suda, koji je klub zbog sudjelovanja u skandalu s namještanjem utakmica kaznio sa 30 (smanjeno na 17 nakon žalbe) negativnih bodova i "selidbu" u drugu ligu.

Juventusovi su odvjetnici tako, nakon što su iscrpili sve mogućnosti žalbe na odluku sportskog suda, odlučili žalbu uložiti pri civilnom sudu. Regionalni administrativni sud u Lazio, koji ima posebne ovlasti u sportskim sporovima, saslušat će odvjetnike "Stare dame" 6. rujna, a klub je u priopćenju medijima istaknuo kako razmatra i opciju žalbe arbitražnom sudu Talijanskog Olimpijskog Odbora.

Uvaži li sud u Laziu novu Juventusovu žalbu, moglo bi doći do nove odgode početka talijanskog prvenstva, koje je zbog skandala s namještanjem utakmica već odgođeno dva tjedna.

"Premještaj u Serie B će, prije svega, naštetiti ugledu Juventusa. U više od stoljeća postojanja, Juventus je dao svoj doprinos povijesti talijanskog nogometa tradicijom izvrsnosti, koja živi i dalje, što dokazuje sudjelovanje devetorice igrača Juventusa na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu." - stoji u priopćenju torinskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus je, zajedno s Milanom, Laziom i Fiorentinom, odlukom sportskog suda kažnjen zbog pokušaja vršenja nedozvoljenog pritiska na suce u Serie A.

"Sankcije Juventusu su disproporcionalne. Nezamislivo je da Juventus može biti kažnjen najtežom kaznom od svih ostalih klubova." - navodi se u priopćenju Juvea.

Nakon što je Juventus premješten u Serie B, klub je napustio cijeli niz vrsnih igrača, a u prvom kvartalu pad prihoda kluba procijenjen je na 23,4 do 40,3 milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara