JUŽNA KOREJA: KIM DAO OSTAVKU NA ČELO PREDSJEDNIKA TAEKWONDO SAVEZA

Suočen sa istragom zbog uzimanja mita i prekoračenja službenih ovlasti dopredsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Južnokorejanac Kim Un Yong dao je ostavku na položaj predsjednika Međzunarodnog taekwondo saveza. L

Kim (72) je opružen da je prihvatio mito od dvojice Južnokorejanaca, koji su zauzvrat dobili čelna mjesta u nacionalnom olimpijskom odboru, kao i da je prisvojio sredstva namijenjena razvoju taekwondoa.

U posebnom priopćenju Kim je kazao kako je u 30 godina djelovanja nastojao pomoći južnojkorejskom sportu, a posebice taekwondou, za čije se uvrštanje među olimpijske sportove on smatra najzaslužnijim.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priznajem da sam ponekad zanemarivao negativne učinke svog djelovanja prema općem dobru. Nije lako zadovoljiti sve interese, a moje greške sigurno nisu učinjene namjerno i sa svrhom osobnog bogaćenja", kazao je Kim, inače zastupnik u južnokorejskom parlamentu i jedan od najmoćnijih ljudi i MOO-u, koji je 2003. ponovno izabran za dopredsjednika vrhovnog tijela svjetskog sporta.

(Hina) rš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara