KAKO "UČINITI SPORT ATRAKTIVNIM ZA SVE"

Više od 150 predstavnika 29 europskih zemalja sudjelovat će u radu XVI. europske konferencije o športu, koja će se pod nazivom "Učinimo šport atraktivnim za sve", održati od 24. do 26. rujna u Dubrovniku.

"Takve su konferencije jedino mjesto gdje se sastaju predstavnici vladinih i nevladinih udruga, odnosno predstavnici ministarstva športa i nacionalnih olimpijskih odbora", rekao je doministar prosvjete i športa i predsjednik Organizacijskog odbora konferencije Stjepan Puhak. Puhak.

Najavio je da će podteme skupa biti "Kako uključiti što više sudionika u sport", "Kreativnost, dizajn, planiranje, urbanizam i menadžment pri izgradnji i održavanju sportskih objekata", "Suradnja vladinih i nevladinih organizacija u sportu", "Uloga stručnjaka u razvoju sporta" i "Uloga i budućnost Europske konferencije o sportu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim istaknutih stručnjaka iz inozemstva svoja stajališta i rezultate znanstvenih istraživanja iznijet će i vodeći hrvatski športski stručnjaci, a posebni gosti dubrovačkog skupa su savjetnik glavnog tajnika Ujedinjenih naroda za šport i mir Adolf Ogi i predsjednik Odbora za razvoj športa pri Vijeću Europe John Scott.

Konferencija će biti otvorena 24. rujna u 19. sati u hotelu Excelsior, a na prigodnoj svečanosti sudionike će pozdraviti potpredsjednik Vlade Ante Simonić, ministar prosvjete i športa Vladimir Strugar i član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Antun Vrdoljak, te u ime domaćina župan Dubrovačko-neretvanste županije Ivan Šprlje i gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica.

(Hina) ad ad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara