Kameno lice pred licem pravde: Capellu prijeti šest godina zatvora?

Kameno lice pred licem pravde: Capellu prijeti šest godina zatvora?

PREMA izvorima bliskim talijanskom državnom tužiteljstvu, engleski izbornik Fabio Capello mogao bi pred sud zbog navodnog uskraćivanja informacija na suđenju Gei.

Talijanski državni tužitelj namjerava pred sud izvesti Fabija Capella i bivšeg direktora Juventusa Antonija Girauda zbog navodnog uskraćivanja informacija na suđenju šestorici optuženih djelatnika sportske agencije Gea World za prisilno iznuđivanje potpisa ugovora, piše Eurosportov portal.

Na tom je suđenju Capello u ponedjeljak dao svoj iskaz kao svjedok. Prema talijanskim zakonima, osobi osuđenoj za uskraćivanje informacija prijeti i do šest godina zavora! 

"Nisam se bavio transferima"

Capello je dao je iskaz kao svjedok na suđenju šestorici optuženih djelatnika sportske agencije Gea World za prisilno iznuđivanje potpisa ugovora.

Gea je vodila poslove nekolicine talijanskih igrača i menadžera, a optužba talijnaskog pravosuđa glasi da su prilikom potpisa ugovora korištene nezakonite mjere prisile i iznude.

Među optuženima nalaze se i bivši generalni menadžer Juventusa Luciano Moggi, kao i David Lipp, sin bivšeg talijanskog izbornika Marcella Lippija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Capello je pod Moggijem trenirao Romu od 1999.-2004. i Juventus od 2004.-2006.godine i to razdoblje najviše je zanimalo sud u Rimu.

Izbornik Engleske izjavio je pred sudom da se, dok je kao trener radio u Italiji, nije bavio transferima i da nije čuo da se na igrače vrši pritisak kako bi potpisali određene ugovore.

"Nikad nisam čuo da su igrači morali prisilno potpisivati neke ugovore niti sam imao ikakvog posla s ugovorima. Dok sam bio u Romi i Juventusu bavio sam se samo svojim trenerskim poslom." - rekao je Capello.

"Dao sam intervju jer sam mislio da je to nešto što je trebalo biti korisno za Romu. Znao sam za Geu i da puno igrača naginje prema toj agenciji." - rekao je Capello priupitan za svoj intervju za Corriere dello Sport u kojem je napao Geu.

Svoj iskaz sljedećeg bi tjedna trebao dati Marcello Lippi, dok je Juventusov napadač David Trezeguet iskaz dao još prošlog tjedna.

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara