Kapetan ostaje: Shvatio sam da me Bilić treba kao lidera!

NIKO KOVAČ nakon odmora u Brelima donio je odluku. Novu, frišku, lišenu emocija koje su prevladale nakon one nesretne bečke noći.

"Vagao sam s obitelji, bratom, suigračima, prijateljima, vrtio sve scenarije pro et contra i na kraju odlučio srcem. Igrat ću za Hrvatsku i sljedeće jeseni!"

Tim je riječima u ekskluzivnom razgovoru sa SN kapetan najavio svoj ostanak u Bilićevim redovima. Barem još naredne jeseni, jer tri će utakmice u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi odigrati sigurno, a onda će ponovo vagati...

"Otkako sam izborniku Biliću kazao, još u Austriji, da bi to moglo biti to s mojom reprezentativnom karijerom, i on kao i ostali članovi stručnog stožera, predsjednik Marković i tajnik Srebrić, pa svi suigrači, počeli su me uvjeravati da trebam ostati. Iskreno rečeno, iznenadila me upravo iskrenost koju sam osjetio kod svih. Nije to bilo kurtoazno reda radi, već istinska želja da i dalje ostanem u taboru reprezentacije. To su bili prvi razlozi zašto sam odlučio odgoditi odluku još tjedan dana, kako sam Biliću i obećao."

"Do kraja jeseni ostajem sigurno, a onda na proljeće, tko to zna, tada je još utakmica s Andorom, Ukrajinom, vidjet će se. Godina dana je dugo razdoblje i neću se opterećivati. Naravno, ako ove jeseni ne budem u pravoj formi, ili ako kod novog trenera Salzburga ne budem standardan, onda ću ja biti prvi taj koji će izborniku kazati, definitivno to bi bilo to! Nema nikakva stresa.", ističe naš kapetan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovača je slomio Bilićev prvi javni istup nakon Eura. Izlaganje pred kamerama, u kojem se izbornik biranim riječima već opraštao od kapetana, promijenilo je njegov stav,

"Nikad u životu nitko nije imao toliko riječi, respekta i hvale za mene. Sve što je izrekao duboko me dirnulo i tog sam trenutka jednostavno rekao sebi da ne mogu zanemariti njegovu molbu. Predobro sam shvatio Bilićeve iskrene manire, dobro znam što hoće i što misli, shvatio sam da je taj respekt prema meni nešto više od respekta prema igraču. On me treba kao lidera, i jednostavno odlučio sam da dam svoj doprinos u prvom dijelu, možda ključnom, idućih kvalifikacija."

"Bilić mi je kazao da mu je jako važno da budemo svi još na okupu. Rekao je i ono što je ponovio na TV-u, sa 36 godina je nerealno od mene očekivati da idem do kraja kvalifikacija, ali za tri jesenska susreta protiv Kazahstana, Engleske, Ukrajine, to mogu odraditi. Fizički sam OK i to nije nikad bilo sporno.

Ostaje i njegov brat Robert također. "To će on kazati, ali nadam se da će mu moja odluka olakšati njegove".

D.C.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara