Kapetanu Kovaču izletjelo: S Vukojevićem će mi biti lakše

Kapetanu Kovaču izletjelo: S Vukojevićem će mi biti lakše

SLAVEN BILIĆ jutros u zagrebačkoj zračnoj luci nije htio otkriti sastav koji će istrčati na Metalist areni u Harkovu, no zato je kapetanu Kovaču izletjelo "da će mu s Vukojevićem biti lakše", potvrdivši ono što se već i otprije znalo - da će se Hrvatska Ukrajini suprotstaviti u opreznijoj varijanti.

Nakon što je izbornik na posljednjoj presici prije leta prema Ukrajini odbio govoriti o sastavu rekavši kako će prvu jedanaestoricu otkriti tek na dan utakmice, novinari su Niki Kovaču postavili pitanje hoće li mu s Vukojevićem biti lakše. Kapetan je ne razmišljavši o tome da "ne smije" govoriti o sastavu iskreno odgovorio potvrdno, direktno otkrivši da će se Bilić gotovo sigurno odlučiti za defenzivnu varijantu i s Kovačem i s Vukojevićem u prvom sastavu. Pošto mu je kapetan pomrsio planove, Bilić se samo okrenuo prema novinarima i nasmijao potvrdivši Kovačevu varijatnu.

"S dva vezna je uvijek malo lakše što se tiče defenzive. Što se tiče prema naprijed može i to biti lakše, može biti i teže. Sve ovisi o tome kako ćemo otvoriti utakmicu. Teško je unaprijed reći kako će se stvari odvijati. Nogomet je nepredvidljiv", rekao je Kovač.

Bilić: Koliko je bitna nama, toliko je bitna i njima

Osim što smo saznali rasplet barem jedne Bilićeve nedoumice, posljednje druženje s novinarima prije odlaska u Harkov nije ponudilo ništa novo. Izbornik je zvučao oprezno, s puno riječi respekta za uglednog suparnika. Tezu o ključnoj i psihološki zahtjevnoj utakmici je odbacio kazavši kako je još uvijek početak kvalifikacija, a svaka utakmica na Euru bila je poput ove protiv Ukrajinaca.

"Ova utakmica nije posebna kako se najavljuje. Reprezentacija je specifičan posao jer imamo malo utakmica pa su i prijateljske važne. Nas je grupa na Euru, gdje su sve utakmice bile bitne, naučila da ne podliježemo tom pritisku. Ova utakmica je još uvijek na startu kvalifikacija. Nije biti ili ne biti. S porazom protiv Engleske smo se doveli u jednu težu situaciju. No, Englezi su sigurno protivnik od kojeg se smije izgubiti. Znamo njenu težinu i važnost, ali koliko je bitna nama, toliko je bitna i njima. Jesmo pod pritiskom, ali od njega ne bježimo i na njega smo naučili", rekao je Bilić.

Osim nes(p)retnog trostrukog loma Runjinog prsta, svi ostali reprezentativci su potpuno zdravi...

"Stanje je dobro. Zdravi smo, spremni smo, jedino je Runje ozlijeđen što je sad već stara stvar. Jučer smo odradili zadnji trening u Čatežu. Znamo što nas čeka. Ukrajince smo dobro proučili. Svaka utakmica donosi nešto novo, no siguran sam i da imamo dovoljno kvalitete i želje da odigramo jednu pravu utakmicu i ostvarimo dobar rezultat", dodao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač: Moramo uzeti nešto pozitivno

Bilić nije krio da bi s bodom iz Harkova bio prezadovoljan, uostalom prema njegovim riječima nema reprezentacije na svijetu koja s remijem protiv Mihajliečnkove momčadi ne bi bila sretna. Slično razmišlja i kapetan Kovač.

"Svi smo odigrali dosta teških utakmica. Pritisak je uvijek tu kad se igra za reprezentaciju, ali s porazom od Engleske pritisak je možda malo veći. No, znamo što nas čeka. Bit će to čvrsta utakmica, ali ćemo se tako dobro suprotstaviti da neće biti problema. Moram se dosta fizički postaviti, a ako budemo jaki mislim da nas ne mogu iznenaditi i da možemo ostvariti željeno. To je minimalno bod. Mi moramo sutra uzeti nešto pozitivno. Najmanje bod, a nadam se tri", objašnjava Kovač koji smatra da će utakmicu odlučiti detalji.

"Teško je reći gdje će se odlučiti utakmica. Kad bi to znali, onda bi se znali pripremiti već danas. U današnje vrijeme i prekidi odlučuju utakmicu. Ako to bude u sredini, nadam se da ćemo mi biti bolji. Vjerujem da svi moramo biti pravi za dobar rezultat. Engleska je zorno pokazala da ako ispadnemo jedan ili dva, a ne daj Bože više nas, što se događa."

Marko Petrak
Foto: Kristijan Horvat

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara