Kasun: Ne mogu više igrati za Hrvatsku

Tekst: I.G.
Foto: AFP

HRVATSKA košarkaška reprezentacija nije uspjela ući u polufinale Eurobasketa, ali je barem osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu.

Mario Kasun nakon utakmice s Francuskom objavio je medijima šokantnu odluku:

"Ovo je bila moja zadnja utakmica u reprezentaciji. Tako sam odlučio jer mislim da nisam igrač kojeg reprezentacija treba. Na terenu sam ostavljao sve, ali nije bilo dovoljno."

"Ne ljutim se, razočaran sam. Imao sam ozljeda i na ovim pripremama, a meni ljeto treba za odmor, ne za nove ozljede. Nemam mentalnu stabilnost da bih dalje igrao. Ima mlađih i boljih igrača, neka oni igraju, oni su budućnost", završio je Kasun.

Vujčić i dalje želi igrati

"Napravili smo rezultat koji može pomoći hrvatskoj košarci, jer ćemo nastupiti na SP-u. Naravno, ipak nam je svima jako žao što sa ovom ekipom nismo postigli ono što smo mogli postići", izjavio je posljednjeg dana prvenstva Nikola Vujčić za portal košarka.hr.

Vujčić je za vrijeme natjecanja bio često kritiziran zbog slabog doprinosa igri, a ipak je godinama jedan od najcjenjenijih igrača u Europi.

"U Hrvatskoj sam star i spor, i kažu da ne mogu više igrati, a ja se osjećam odlično i fizički sam spremniji nego ikada prije. Nadam se da ću i dalje nastupati za Hrvatsku. Svojim ću se igrama nametnuti i novom izborniku", kazao je Vujčić.

Repeša: Očekivao sam puno više

Izbornik Jasmin Repeša priznao je da je napravio puno grešaka na ovom europskom prvenstvu, zbog čega Hrvatska reprezentacija nije uspjela ostvariti bolji rezultat.

"Tko radi, taj i griješi. I ja sam pogriješio u nekim stvarima i puno bih toga promijenio", priznao je Repeša.

Njegov ciklus s reprezentacijom je gotov i vrijeme je za novi program te pregovore o nastavku ili prekidu suradnje.

"Treba odmah napraviti novi program do Olimpijskih igara u Londonu. Prvoj momčadi trebaju i neki novi igrači koji će povećati kvalitetu. Vidjet ću hoće li se suradnja nastaviti. To ovisi o programima mog kluba i reprezentacije. Imam volje raditi prave programe, ali neću raditi oba posla", objasnio je Repeša u posljednjoj izjavi iz Poljske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara