Katanec makedonsku klupu mijenja za bugarsku?

SREĆKO KATANEC ozbiljan je kandidat za nasljednika Hrista Stoičkova na klupi bugarske reprezentacije, pišu danas makedonski mediji.

Bugari su bez izbornika ostali prije nekoliko mjeseci kad je Stoičkov dao ostavku, a kao privremeno rješenje imenovan je Dimitar Penev. Kako se Penevljeva zadaća, završavanje kvalifikacijskog ciklusa za Euro 2008, privodi kraju, Bugarski se nogometni savez bacio u potragu za novim izbornikom.

Vrlo ozbiljan kandidat, navodno čak i favorit predsjednika bugarskog Saveza Borislava Mihajlova, je sadašnji izbornik Makedonije. Zasad se, uz Katanca, spominju još dva kandidata za bugarsku klupu; Zdenek Zeman i Vini Šefer. Katanecov ugovor s Makedoncima ističe krajem ove godine, a iako je dobio ponudu da ga produži, male su šanse da će se Slovenac zadržati u Skopju.

Ove navode Katanec danas nije komentirao, jer bez obzira što ga mnogi ne vole, Slovenac je ipak pravi profesionalac koji će svoj posao odraditi do kraja najbolje što može. A njegov je posao trenutno samo utakmica protiv Hrvatske.

"Sustavi i taktika samo su uvod u pravu stvar. Igrači su ti koji će svojom igrom odlučiti hoćemo li se braniti ili napadati. Znam da će biti pod pritiskom publike, koja će na domaćem terenu očekivati agresivnu igru i golove. Stoga, dat ćemo sve od sebe ne bi li iznenadili Hrvate i eventualno prvi zatresli njihovu mrežu", kazao je Katanec.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara