Katanec odustao

Katanec odustao
U PREDVEČERJE konačne objave imena novog izbornika hrvatske reprezentacije iz utrke je dragovoljno odustao Srečko Katanec. Nakon najnovijih razgovora s Katancem i Markovićem, zaključiti se može samo to.

"Nemam što reći, recite vi meni što je novoga. Ima li još netko u Hrvatskoj tko može nešto reći o Srečku Katancu, o tome kakav sam čovjek. Vidim da svi znaju sve o meni. Sve ćete saznati nakon sastanka Izvršnog odbora, kad saznate ime novog izbornika, ja ništa ne želim kazati. Pitajte predsjednika Vlatka Markovića, neka vam on kaže." - rekao je Katanec novinaru Večernjaka.

Koji je razlog odustajanja? Katanec se osjeća kao žrtva medijskog linča, a nije ni sjeo na klupu. Posljednjih dana smo čitali uglavnom kritike njegovih kolega trenera. "Vatreni" nisu za izbornika stranca, na primjer. Tu je i sportsko rivalstvo sa Slovencima. Srečko Katanec je poznat kao tašta osoba koja nije u dobrim odnosima s medijima.

Novinaru Jutarnjeg lista, za razliku od Večernjakova, Vlatko Marković nije spustio slušalicu. "Još ne mogu reći da je to konačna vijest, ali je Katanec vrlo blizu odustajanja. Još ćemo pokušati razgovarati. Žalosne su te reakcije naših trenera, od kojih jedino Marković i Ivić nisu tamo radili, koji ne žele Slovenca čiji su roditelji rođeni u Hrvatskoj za izbornika. Katanec u takvoj situaciji ne vidi ozračje za normalan rad i zato je počeo razmišljati o povlačenju. Takvo ponašanje trenera, ali i nekih naših medija, prešlo je sve granice. Ti isti treneri bi bili presretni i prihvatili prvu ponudu iz Slovenije, uostalom tamo su često zarađivali za kruh. Jako sam pogođen jer pričamo kako želimo u Europu, a ne možemo prihvatiti izbornika iz Slovenije." - rezignirano je zaključio prvi čovjek Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katanec nije pregovarao samo s HNS-om. Tu je ponuda Crvene Zvezde i jedna iz Saudijske Arabije. Daleki Istok je odbio, iako je gaža iznosila milijun eura, tvrdi Večernji list. Očito je da se premišljao.

U utrci su sada samo Novoselac i Kranjčar. Sve će biti poznato u utorak iza 12 sati.

M.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara