Kazim: Pobjedom protiv Hrvatske osvetili smo Engleze

TURSKI reprezentativac Colin Kazim-Richards (ili Kazim Kazim), rođeni Londončanin, u intervjuu za AFP kazao je kako su mu se ostvarili snovi, te da bi lagao kad bi kazao da se nije nadao prolasku u polufinale.

"Jako sam ambiciozan i imao sam velike snove. Svakome je san nastupiti na ovakvim natjecanjima. Želio sam igrati protiv najboljih i to mi se ostvarilo. Kada ti se u nogometu ostvare snovi to je nevjerojatno" - rekao je Kazim.

Kazim je nogomet počeo igrati prije četiri u četvrtoj engleskoj ligi, nakon čega je zaigrao u drugoj da bi napokon došao i do Premier lige. Iako se rodio u Engleskoj i prošao gotovo sve lige, tamo je bio malo poznat sve do četvrtfinala Lige prvaka između Fenerbahčea, njegovog sadašnjeg kluba, i Chelsea, u kojemu je zabio fenomenalan pogodak koji ipak nije pomogao Fenerbahčeu da prođe dalje. No, taj pogodak je vjerojatno jedan od razloga što je dobio poziv u tursku reprezentaciju za koju je stekao pravo nastupa jer mu je majka Turkinja.

"Siguran sam da su mnogi Englezi željeli da izbacimo Hrvatsku s Eura. Dobivao sam mnogo poruka od ljudi upravo s takvim željama" - rekao je Kazim dodavši kako je na jedan način ovo bila i osveta Hrvatima zbog izbacivanja Engleske sa završnog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje sam zbog Turske, i najviše sam zbog toga sretan što mo izbacili Hrvate, ali dio mene je sretan i zbog Engleske." - dodao je Kazima.

"Nevjerojatno je biti na Euru. Sigurno nećemo odustati, borit ćemo se do posljednje sekunde, do posljednjeg daha. Moramo samo izaći na teren i posvetiti se samo svojoj igri. Naš trener je nevjerojatan, ne dopušta nam da pognemo glavu. Kada se to dogodi počne vikati, a vjerujte mi kada ga čujete kako viče - ne možete ga ne poslušati." - zaključio je 21-godišnji Kazim.

Na Euru je u prvoj utakmici u porazu protiv Portugala Kazim zaigrao od prve minute, kao i protiv Hrvatske, dok je u susretima protiv Švicarske i Češke ulazio s klupe stvorivši tako dodatni pritisak, što se pokazalo presudnim kada se Turska u obje utakmice vraćala pred kraj drugog dijela, da bi na kraju pobijedila.

H.A.
Foto: Index/AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara